Brazil újonc okozott meglepetést az F2-es időmérőn, hátul a bajnoki éllovas
Formula–2 2020: Silverstone – Szabadedzés, Időmérő edzés

A hétvége elején még a Racing Point felszabadult ülésére jelentkezett be Felipe Drugovich, erre pályafutása és csapata első Formula–2-es pole-ját szerezte.

381340_942022_felipe_drugovich465_dutch_photo_agency.jpg

381340_942023_felipe_drugovich467_dutch_photo_agency.jpg

Tavalyi gyengébb F3-as teljesítménye után meglepően jól kezdte Formula–2-es pályafutását Felipe Drugovich, a Red Bull Ringen szerzett sprintversenyes győzelme után Silverstone-ban elképesztő szerezte meg a rajtelsőséget. 1:39.527-es ideje nemcsak a brazilnak, hanem csapatának, az MP Motorsportnak is első pole pozícióját jelenti.

A hétvégét megelőzően lejátszódott egy vicces jelenet a Twitteren, Drugovich ugyanis „bejelentkezett” a Racing Pointnál Sergio Pérez koronavírus-fertőzöttsége által felszabadult ülésre, amire a holland gárda annyit felelt, hogy nem elérhető.

A 20 éves brazil újonc bő egy tizeddel zárt az élen, de Callum Ilott már a második helynek is örülhet, mivel a listavezető Robert Shwartzman csupán 18. lett – az UNI-Virtuosi Racing britje a második helyen követi őt a tabellán, most komoly eséllyel pályázik arra, hogy faragjon 18 pontos lemaradásán. A Ferrari-akadémista orosz ráadásul egy nagyon veszélyes manővert is bemutatott: vélhetően nem nézett bele a visszapillantó tükrébe, így kis híján leszorította a pályáról a DAMS-os Sean Gelaelt a Hangar-egyenesben.

Hasonlóan necces helyzetbe került a másik premás is, csak elszenvedő alanyként, Mick Schumacher ugyanis Roy Nissany nem figyelt oda, de ennek ellenére harmadik lett, noha majdnem baleset lett az összetűzés vége a célegyenes előtti kanyarkombinációban – a hétszeres Formula–1-es világbajnok fia középső ujja bemutatásával „díjazta” az izraeli Trident-pilóta manőverét.

Schumacher mögött Christian Lundgaard (ART Grand Prix), Nikita Mazepin (Hitech GP) és Jack Aitken (Campos Racing) zártak, míg a szabadedzést uraló carlinosok egy 7. és egy 9. rajthelyet csíptek el Jehan Daruvalával és Yuki Tsunodával, kettejük szendvicsében a Renault-tartalékos Guanyu Zhou zárt, a legjobb tíz sorrendje pedig a charouzos Louis Delétraz-val egészült ki.

Egyébiránt meglehetősen aktív volt a mezőny a 30 perces időmérő során, mert habár az év legmelegebb napja volt a tegnapi az Egyesült Királyságban, tartottak az esőtől a csapatok, végül azonban egy csepp sem esett. A főversenyt szombaton 16:45-től tartják, az M4 Sporton élőben közvetítik.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Felipe Drugovich Media / Dutch Photo Agency

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1916098768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása