F1: Bizonytalan a teszteredmény, karanténba vonult Sergio Pérez

Egyelőre nem tudni, hogy koronavírusos-e a Racing Point mexikói versenyzője, így a hotelszobájában várja a második mintavétel eredményét. A csütörtöki médianapot emiatt kihagyta Silverstone-ban.

gp2003_113839_69i6747-large.jpg

A koronavírus-világjárvány miatt kialakított, új Formula–1-es protokollhoz hozzátartozik az is, hogy csak az léphet be az adott helyszín paddockjába, aki egy negatív, öt napnál nem régebbi teszttel bizonyítani tudja, hogy nem kapta el a vírust. Az elmúlt hetekben nagyjából 15 ezer mintavétel mellett két embernél tudták kimutatni a fertőzést, őket elkülönítették.

Hogy a brit hétvégét megelőzően tovább nőtt-e a számuk, egyelőre nem tudni, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) péntek kora esténként szokta közölni az aktuális heti eredményeket. Sergio Péreznek azonban ki kellett hagynia a médianapot, a silverstone-i pályán sem jelent meg, miután az első teszttel nem tudták igazolni minden kétséget kizáróan, hogy nem fertőződött meg a COVID-19-cel. A Racing Point mexikóija ezért egy második teszt eredményét várja, erre az időre önkéntes karanténba vonult a szállodájába.

Amennyiben második nekifutásra sem születik egyértelműen negatív eredmény, és ebből adódóan nem tud pályára gördülni pénteken, a csapat a Mercedestől veheti kölcsönbe Stoffel Vandoorne-t vagy Esteban Gutiérrezt tartalékversenyzőként, ugyanis az FIA azt már korábban leszögezte, hogy még akkor sem fújják le az aktuális versenyhétvégét, ha egy versenyző kapja el a betegséget. A RaceFans megjegyzi: nem Pérez az egyedüli, aki hasonló probléma ütközött, a szakportál alapító-főszerkesztője, Keith Collantine is egy második teszt eredményére vár, amit a következő 24 órán belül kaphat kézhez.

FRISSÍTÉS: Sergio Pérez második koronavírus-tesztje pozitív lett, nem indul a hétvégén!

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8816086860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása