Hazai hétvégét kap az F2-ben a Ferrari reménysége

Oroszországgal bővül a Formula–2 idei versenynaptára, szeptember végén már a tizedik hétvége jön.

unnamed_31.jpg

Szerda délelőtti közleményt adott ki a Formula–2, melyben tudatta, hogy újabb fordulóval bővül a 2020-as versenynaptár, az Orosz Nagydíjra is elkíséri az F1-et a bajnokság, Szocsiban a tizedik fordulót fogják rendezni, csakúgy, mint a királykategória esetében, de még ezzel sem ismert a teljes menetrend.

A bejelentés értelmében hazai hétvégét kap az F2 jelenlegi éllovasa, a Formula–3 regnáló bajnokaként újoncnak számító Robert Shwartzman, akinek esetében sokan már jövőre F1-es folytatást vizionálnak. A  Ferrari akadémiáján pallérozódó premás mellett Artem Markelov és Nikita Mazepin is Oroszország színeit képviseli – kettejük közül a Hitech GP-nél versenyző ifjonc áll előrébb a tabellán, a Hungaroringen szerzett dobogójával felkapaszkodott a 11. helyre, míg a HWA rutinos pilótáját ebben a szezonban rendre csak a balszerencse kísérti, még pontot sem szerzett.

A sorozat vezérigazgatója, Bruno Michel „nagyon jó hírnek” titulálta a szeptember utolsó hétvégéjén esedékes orosz hétvégével kapcsolatos fejleményeket. „Ez azt jelenti, hogy immár tíz fordulónk van megerősítve 2020-ra, ami nagyon pozitív mindenkinek, aki érintett a bajnokságban. Ráadásul három orosz versenyzőnk is van a mezőnyben, közülük Robert Shwartzman vezeti is a pontversenyt. Már csak emiatt is nagyszerű, hogy Szocsiba látogat az F2” – mondta.

Ezzel szemben a kisebbik utánpótlássorozat, a Formula–3 idénye már Mugellóban véget ér, ahová szeptember 11-13-a között látogat el a mezőny.

Fotó: Prema Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6516083036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása