Már jövőre az F1-ben látnák a Ferrari orosz tehetségét

A Red Bull tanácsadója nem habozna azzal, hogy beültesse a Ferrari-nevelt Robert Shwartzmant az Alfa Romeóba – csakhogy valahol Sergio Péreznek is helyet kell találni…

unnamed_30.jpg

Remek formában kezdte bemutatkozó Formula–2-es a regnáló F3-as bajnok Robert Shwartzman, három forduló után ugyanis – a mezőnyből egyedüliként – már két futamgyőzelme van, így meggyőző fölénnyel vezeti az összetettet. Sokan nagy tehetségnek kiáltják ki, egyesek már 2021-ben a Formula–1-ben látnák a Ferrari-akadémista Shwartzmant, akárcsak Dr. Helmut Marko.

A Red Bull motorsportfőnöke szerint kár lenne eltékozolni a 20 éves pilóta tehetségét, az olaszok következő lépésének az orosz ifjonc Alfa Romeóba ültetésének kellene lennie, de állítólag a másik Ferrari-motoros csapatnál, a Haasnál is szíves fogadnák. „Intelligens, jól bánik a gumikkal, rendkívül különleges. Ha a Ferrari helyében lennék, jövőre már az Alfa Romeóba tenném” – mondta az osztrák szakember az f1-insider.com-nak, gondolatait a GMM idézi.

unnamed_1_17.jpg

Nincs könnyű helyzetben a Ferrari, mivel hétszeres Formula–1-es világbajnokuk, Michael Schumacher fia, Mick is Maranellóban pallérozódik, akit az elmúlt időszakban összeboronáltak az Alfa Romeóval, ahol Antonio Giovinazzi helyére érkezne. „Mick jól vezet, jobban a tavalyinál” – utalt az ifjú német formajavulására nemrégiben Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke, írja cikkében a PlanetF1.com. Mick Schumacher tavaly debütált az F2-ben, ám első évét csak az összetett-12. helyen zárta, míg idén már kétszer is dobogóra állhatott, ezzel pedig negyedik a pontversenyben.

„Fontos, hogy javulást mutat második Formula–2-es évében, Magyarországon is jól teljesített, de még mindig túl korán van ahhoz, hogy a következő évről döntsünk” – tette hozzá.

Tovább bonyolíthatja a helyzetet – és akkor arról még említést sem tettük, hogy jelenleg a szintén a Ferrari programjában nevelkedő Callum Ilott a második az F2-ben –, hogy a Ferrari az év végén megválik Sebastian Vetteltől, a négyszeres világbajnok távozásával ugyanis dőltek a dominók a pilótapiacon: a német helyére Carlos Sainz érkezik, míg a McLarennél Daniel Ricciardo, a Renault-nál pedig a két év kihagyás után visszatérő kétszeres világbajnok Fernando Alonso folytatja.

gp2003_114107_69i6800-large.jpg

Mindezek után egyre több jel utal arra, hogy a négyszeres világbajnok a leendő Aston Martinhoz kerülhet Sergio Pérez kárára, és nem kizárt, hogy a mexikói épp az Alfánál, de Kimi Räikkönen ülésében találhat menedékre, amiről a minap már a Formula–1 hivatalos weboldalán, az F1.com-on is megjelent egy elemzés, a neves szakíró, Lawrence Barretto kézjegyével.

Tehát még ennek ellenére is megvalósulhat Shwartzman F1-es bemutatkozása jövőre, de amennyiben az egykori Ferrari-nevelt, sőt pályafutása elején még a jogelőd Saubernél is vezető Pérez is érkezik, teljes vérfrissítés mehet végbe az Alfa Romeónál, a 2007-es világbajnok Räikkönen – aki októberben lesz 41 éves – szögre akaszthatja a sisakot.

large-2020_hungarian_grand_prix_sunday.jpg

Fotó: Prema Racing, Racing Point F1 Media, Florent Gooden / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9116045636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása