2020-ban is lesz magyar versenyző a ralikrossz-világbajnokságban

Nem csak csapatot, de márkát is vált Szabó Krisztián a ralikrossz-világbajnokságban, idén azonban csak bizonyos fordulókon áll rajthoz.

press_2019_10_sa_szabo_301_1.JPG

Mattias Ekström kétszeres DTM- és 2016-os WRX-bajnok csapata, az EKS Sport színeiben, tavaly mutatkozott be a ralikrossz-világbajnokságban Szabó Krisztián, Audijával végül 10. lett az összetettben, legjobb eredményének az Abu-Dzabiban elért negyedik helye számít.

Egy hónappal a koronavírus-járvány által késleltetett 2020-as szezon kezdete előtt aztán eldőlt, hogy idén is a világbajnokság mezőnyében áll rajthoz Szabó, csak ezúttal a kétszeres ralivilágbajnok Marcus Grönholm csapatát, a GRX SET-et képviseli majd, de csak egyes fordulókon, amikből egyelőre az idény első két, svédországi hétvégéjét nevezték meg. A csapat összesen három Hyundai i20-at indít, két állandó versenyzője Niclas Grönholm és Timur Timerzyanov lesznek, akik tavaly a tabella negyedik-ötödik helyén végeztek.

„2020 a maga kihívásaival érkezett, és örülök, hogy mindennek ellenére idén is több versenyen ott lehetek a ralikrossz-világbajnokság rajtrácsán, ráadásul az egyik legjobb és legjobban kiforrott autóval, egy rendkívül tapasztalt és profi csapat támogatását élvezve. A legfőbb célom az lesz, hogy versenyről versenyre kiegyensúlyozott, versenyképes tempót mutassak, és hogy bizonyítsak magamnak versenyzőként” – idézik a bajnokság oldalán megjelent közleményben a 28 éves magyar szavait.

Fotó: FIAWorldRallycross.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6716081074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása