F1: Azonnali átszervezésekkel reagál a Ferrari a visszaesésre

Átszervezi technikai részlegét, ennek részeként pedig külön, teljesítményjavulásért felelős részleget hoz létre a Ferrari.

20041-hungarian-gp-race1.jpg

Jócskán visszaesett a Ferrari teljesítménye a tavalyi évhez képest, amikor is még az olaszoké volt a mezőny legerősebb motorja, ugyanakkor – még ha nyíltan nem is mondták ki – szabálytalan. Ezt támasztja alá, hogy a Magyar Nagydíj előtt az istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto elismerte, hogy a tavaly ősszel kiadott direktívák, valamint az ahhoz kapcsolódó szabályváltozások miatt vált lassabbá a Ferrari-erőforrás.

Három fordulót követően kijelenthető, hogy a teljesítményromlás a középmezőnybe vetette vissza a Ferrarit. Az olasz istálló csupán az ötödik helyen áll a pontversenyben, a Mercedes és a Red Bull mellett a McLaren és a Racing Point is előzi; ráadásul a listavezető brackley-i gárda négy és félszer annyi pontot számlál (a Mercedesnek 121 pontja van, míg a Ferrarinak csak 27).

A csapat ennek ellenére igyekezett tartózkodni az átszervezésektől (legalábbis nyilvánosan ezt kommunikálta), szerdai közleménye értelmében mégis úgy döntött a Ferrari, hogy felrázza technikai részlegét. Az átalakítások részeként új csapatot jelöltek ki, amely a teljesítményjavulásért lesz felelős. „Mint azt már néhány nappal ezelőtt elhintettük, változtatunk a technikai szervezési részlegen, hogy felgyorsítsuk a tervezést és fejlesztést autóteljesítmény fronton” – mondta a változtatások kapcsán Mattia Binotto, aki egyúttal bejelentette, az új részleget Enrico Cardile vezeti majd, olyan tapasztalt szakemberekre támaszkodva, mint Rory Bryne vagy David Sanchez.

20035-styrian-gp-quali.jpg

„Szükség volt az irányváltoztatásra, hogy meghatározhassuk a felelősség és a munkafolyamatok egyértelmű vonalaiat, miközben megerősítjük a vállalat annak technikai tehetségeihez fűződő hitét. Úgy gondoljuk, a Ferrari személyzete van a legmagasabb szinten, ebben tekintetben nincs miért irigykednünk versenytársainkra. De muszáj volt határozott változást eszközölnünk, ezzel növelve az osztályvezetők felelősségi körét” – magyarázta a csapatfőnök, hozzátéve, már lerakták az alapokat ahhoz, hogy a Ferrari újra visszataláljon a siker útjára.

Ami a szervezeten belüli további részegységeket illeti, nincsenek további változások, vagyis az erőforrásért továbbra is Enrico Gualtieri felel, míg Laurent Mekies sportigazgató posztját tölti be, Simone Resta pedig a karosszériarészleget vezeti.

Binotto ugyanakkor figyelmeztet arra, hogy ne várjunk azonnal nagy áttörést, sőt… „Beletelik majd egy kis időbe, addig is kénytelenek leszünk elviselni olyan visszaeséseket teljesítmény és eredmények szempontjából, mint amilyen a mostani. Mindazonáltal reagálnunk kellett a hiányosságainkra, hogy a lehető leghamarabb újra a csúcson legyünk. Ez az, amit mindannyian akarunk, és amit a rajongóink is várnak tőlünk világszerte” – zárta mondadóját.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1716045256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása