F1: Nem kizárt egy második Magyar Nagydíj idén

Gyulay Zsolt,  a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint jól vizsgázott a zárt kapus rendszer az elmúlt hétvégén, emellett szóba került egy második Formula–1-es Magyar Nagydíj eshetősége is.

_leo1693-912068.jpg

„Nem ilyen 35. évfordulóra készültünk, de sportdiplomáciai és sportszakmai siker, hogy ebben a helyzetben egyáltalán tudtunk versenyt rendezni” – fogalmazott Gyulay az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

Hozzáfűzte: a Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Mediával együtt nagy sikerként könyvelték el, hogy Magyarországra tudott jönni a futam, hiszen a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nem voltak egyszerűek az elmúlt hónapok. Mint mondta, nagyon be van biztosítva a verseny: egy 75 oldalas dokumentum rendelkezett arról, milyen előírásokat kell betartani, többek között a távolságtartásra, a maszkhasználatra és a szükséges vizsgálatokra vonatkozóan. Az elmúlt héten 5246 tesztet végzett el a Semmelweis Egyetem, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által erre megbízott cég.

dsc_3992.jpg

Palkovics László és Gyulay Zsolt (2019-es felvétel)

Csaknem száz konténerre volt szükség a pályán, ezekből alakítottak ki „konténerszigeteket”, hiszen nagyon szigorú előírások szerint járnak el a csapatok, egymással sem nagyon érintkeznek. „Gyakorlatilag nekünk kellett felépítenünk az otthonukat” – fűzte hozzá a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Szombaton a Hungaroringen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Jean Todttal, az FIA elnökével és Chase Carey-vel, a Formula One Group vezérigazgatójával folytatott tárgyalásokat. Todt és Carey felajánlották, hogy amennyiben szükség lesz rá, akár még egy Formula–1-es versenyhétvége megrendezhető lesz idén Magyarországon.

dsc_2786.jpg

Chase Carey és Palkovics László (2019-es felvétel)

„Örültünk a felajánlásnak” – mondta Gyulay Zsolt, ugyanakkor kifejezte reményét, hogy mindenhol meg lehet rendezni a futamokat.

„A versenyzők és a nézők sem szeretnék talán annyira, hogy ugyanazon a pályán folyjanak a versenyek. De attól függően, hogy hogyan alakul a nemzetközi helyzet, azért mi készek vagyunk erre a dologra” – jegyezte meg.

Fotó: Hungaroring Média

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616040186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása