Így fest a Formula–1-es Stájer Nagydíj rajtrácsa!

Idén először, pályafutása során pedig 89. alkalommal indulhat az élről Lewis Hamilton. Újra egy McLaren az első háromban, míg a Ferrari tovább szenved, a Williams pedig a pontszerzéssel szemez.

m234472.jpg

Magyar idő szerint 15:10-kor kezdetét veszi a 2020-as Formula–1-es szezon második versenye, a Stájer Nagydíj. Az időmérő edzésen aratott fölényes győzelmének köszönhetően Lewis Hamilton várhatja a pole-ból a startot, a brit mellől a Red Bull-os Max Verstappen, mögüle pedig a mclarenes Carlos Sainz vághat neki a 71 körös megmérettetésnek.

Annak köszönhetően, hogy remekül mozgott az esős pályán, George Russell a 11. rajtkockát foglalhatja el a Williamsszel, miután a grove-i csapat a 2018-as Brazil Nagydíj óta először jutott tovább a Q2-be, ezen felbuzdulva pedig a versenyző és a csapat egyaránt pontszerzést remél. A Ferrarinak azonban a csapadék sem hozott áttörést: Sebastian Vettel a 10., míg Charles Leclerc csak a 14. pozícióból indulhat – igaz, a monacói rossz pozíciójában egy háromhelyes rajtbüntetés is közrejátszott, amit Danyiil Kvjat feltartásáért kapott.

Leclerc-t amiatt is vizsgálták, mert a Q1 végén nem jött ki rögtön a boxba, miután belengették a piros zászlót Antonio Giovinazzi balesete miatt, de ezért végül nem büntették, csakúgy, mint az Alfa Romeo világbajnok versenyzőjét, Kimi Räikkönent, ahogyan a Racing Point-os Sergio Pérez is megúszta az elmarasztalást a sárga zászlók figyelmen kívül hagyását illetően.

Ennek ellenére további büntetések módosítottak az időmérő edzés végeredményén: a mclarenes Lando Norris még pénteken begyűjtött egy három rajthelyes hátrasorolást, mivel sárga zászló alatt előzött, így a brit a hatodikról a kilencedik helyre esett vissza. Giovinazzi esetében váltócsere vont maga után automatikusan egy öthelyes büntetést. Az olasz emiatt a 19. és egyben utolsó rajtkockába állhat csak fel, mivel Romain Grosjean a boxból indul, a Haas ugyanis megszegte a Parc Fermé-előírásokat.

A versenyt az M4 Sport élőben közvetíti.

A Formula–1-es Stájer Nagydíj hivatalos rajtrácsa:

f1-2020-stajer_gp-rajtracs.jpg

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4415997084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása