F1: Újra dagad a botrány a rózsaszín Mercedes körül

A Renault óvást nyújtott be a Racing Point ellen, még nem hivatalos a Stájer Nagydíj végeredménye.

02_135027_ony0331-large.jpg

Habár úgy tűnt, hogy megúszhatjuk a Formula–1-es Stájer Nagydíjat utólagos vizsgálódások nélkül, órákkal a leintést követően a Renault közölte, hogy fellebbez a Racing Point ellen, az enstone-iak gyanúja szerint ugyanis az RP20-as szabálytalan, mivel annak nem minden alkatrésze saját fejlesztés és tervezés eredménye. A Racing Point idei versenygépe már februárban, az előszezoni tesztek alatt is óriási botrányt kavart, mondván, az szembetűnően és már-már tökéletesen hasonlít a Mercedes tavalyi autójára.

A Renault állítása szerint a silverstone-i gárda autója a technikai szabályzat 2.1-es és 3.2-es pontjának, valamint 6-os számú függelékének sem felel meg, mivel úgy véli, a Mercedes a megengedettnél több segítséget nyújtott a Racing Pointnak.

A Formula–1-es szabálykönyv alapvetően nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egymással együttműködésben álló csapatok alkatrészeket oszthassanak meg egymás között, de ennek részleteit nagyon szigorú szabályokkal foglalták keretbe, az érintett alkatrészekről pedig le kell adni egy listát a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) – egyúttal vannak olyan elemek, amiket a csapatoknak önállóan kell megtervezniük.

Ez már nem az első alkalom az utóbbi egy évben, amikor a zöld asztalnál feszül egymásnak a két csapat: a tavalyi Japán Nagydíjat követően a Racing Point nyújtott be óvást a Renault ellen. A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy valóban szabálytalan volt az R.S.19-esek fékrendszere, így Nico Hülkenberget és Daniel Ricciardót is kizárták a szuzukai versenyről.

A stewardok 19:20-ra hívták be a Racing Point képviselőit, amint lesz fejlemény az ügyben, beszámolunk róla. A két „rózsaszín Mercedes” a 6-7. helyen futott be Sergio Pérezzel és Lance Stroll-lal, közvetlenül a renault-s Ricciardo elől.

FRISSÍTÉS: Az FIA egyelőre nem tud dönteni az ügyben, ezért a vizsgálathoz bekérte a Mercedes tavalyi autójának első és hátsó fékvezetékeit, csakúgy, mint Pérez és Stroll versenyen használt autója esetében.

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8316001268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása