F1: Levélben figyelmeztették Vettelt és a Red Bullt

Levélben emlékeztette a Ferrarit és a Red Bullt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a koronavírus-járvány hatására életbe lépett protokollra.

20003-austrian-gp-thursday.jpg

Nagyon szigorú előírások mellett kezdődhetett meg a hétvégén a 2020-as Formula–1-es szezon. Ennek feltételei voltak többek között a zárt kapus versenyek, a rendszeres mintavételek, a maszkviselés, a távolság és a kézfertőtlenítés. A csapatok korlátozott létszámban érkezhettek a pályára, azok tagjai nem érintkezhetnek egymással informálisan, vagyis külön-külön buborékot képeznek, amiket bizonyos esetekben további albuborékokra bontottak.

Ehhez képest szombat reggel a közösségi médiában futótűzszerűen terjedt el több fénykép- és videófelvétel, amiken az látható, hogy Sebastian Vettel a Red Bull csapatfőnökével, Christian Hornerrel, valamint tanácsadójával, Dr. Helmut Markóval beszélget, miközben egyikük sem viselt maszkot. Habár a járványügyi előírások konkrét büntetést nem vonnak maguk után, az FIA COVID-19-felelőse figyelmeztetett, hogy akik nem teljesítik a kódexben foglaltakat, a szóban forgó eseményen megtagadhatják tőlük a pályára való belépést.

Ugyanakkor minden jel arra utal, hogy az Osztrák Nagydíjat megúszta koronavírusos eset nélkül az F1: a hétvége előtt több mint négyezer tesztet végeztek el, mindegyik negatív lett.

via Motorsport.com

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4615982830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2020.07.06. 12:42:41

Nevetséges az egész.
Álszentkedés, semmi más.

Indriq 2020.07.06. 14:50:09

Rajthelyes büntetést vagy egész éves eltiltás még Helmut Markonak is....
Helyén kell kezelni a súlyos eseteket, nehogymár 5 másodperces büntetéssel ússzák meg.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2020.07.06. 21:44:42

Thanks for Corona virus. I have no idea how Lando Noris is look like.

Mate, Jason Button was about 3 meters away, why they couldn't take the mask off and had a proper interview?

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása