F2: Kínai Renault-junioré a pole, Schumacher az élbolyban
Formula–2 2020: Ausztria – Szabadedzés, Időmérő edzés

Majdnem fél másodperccel nyomta le üldözőit a második F2-es pole-ját szerző Guanyu Zhou, míg a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia gyenge edzés után villantott.

001_guanyu_zhou_uni-virtuosi_c_formula_motorsport_limited.JPG

Akárcsak a Formula–1 és a Formula–3 esetében, a Formula–2-es mezőny is több hónap kihagyást követően lépett pályára, a Red Bull Ringen. A legtöbben ennek ellenére gond nélkül végigvitték a 45 perces gyakorlást, a kavicságyba csúszó Marino Sato miatt azonban még a piros zászlók is előkerültek, de pár perccel később már újra a zöld jelzés volt érvényben.

002_yuki_tsunoda_carlin_c_formula_motorsport_limited_jpg.JPG

A sorrendet illetően a Red Bull japán neveltje, a carlinos színekben versenyző Yuki Tsunoda kézben tartotta a dolgokat, 1:15.249-cel övé lett a leggyorsabb kör, amivel szemben Luca Ghiotto mindössze 54 ezredmásodperccel maradt alul. A mezőnyhöz újként csatlakozó Hitech GP rutinos olasz versenyzője mögött az ART-s Marcus Armstrong lett a harmadik, majd Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi), Christian Lundgaard (ART), Felipe Drugovich (MP Motorsport), Robert Shwartzman (Prema), Jehan Daruvala (Carlin), Sean Gelael (DAMS) és Louis Delétraz (Charouz) tették teljessé a legjobb tíz sorrendjét.

A szabadedzés végeredménye:

f2_2020_ausztria_fp.jpg

002_guanyu_zhou_uni-virtuosi_c_formula_motorsport_limited.JPG

Habár az első percekben többször is gazdát cserélt az első hely a késő délutáni órákban rendezett időmérő edzésen, viszonylag hamar egyértelművé vált, hogy Guanyu Zhou megállíthatatlannak tűnik, 1:14.416-os idejével, üldözőire majdnem fél másodpercet verve szerezte meg második pole-ját az F2-ben; még a piros zászlós fázis sem törte meg a Renault F1-es tartalékosának lendületét, melyet ezúttal is a tridentes Sato idézett elő. Némi meglepetésre az UNI-Virtuosi kínaija mellé az MP Motorsport pilótája, Felipe Drugovich állhat fel a második rajtkockába, míg mögüle a csapattárs Callum Ilott, valamint az F3-ból fellépett Lundgaard várhatja a piros lámpák kialvását a szombat délutáni főfutamon.

Miután a szabadedzést csak a 20. helyen zárta, nem indult jól, viszont annál jobban folytatódott a spielbergi hétvége Mick Schumachernek, aki végül az ötödik helyre kvalifikálta magát, ezzel újdonsült csapattársát, Robert Shwartzmant is legyőzte, akit még Daruvala és Ghiotto is megelőzött. A DAMS-os Dan Ticktum, valamint a Charouz svájcija, Louis Delétraz sorakozhat fel az ötödik sorba. Ugyanakkor sokak – köztük Tsunoda, Delétraz és Aitken – körét megszakította, hogy a harmadik szektor elején Nikita Mazepin besokallt, így a Hitech GP-hez igazolt orosz is megjárta a kavicságyat.

A szombati főfutamot 16:45-ös kezdéssel rendezik meg, az eseményeket élőben követhetjük az M4 Sporton.

Az időmérő edzés végeredménye:

f2_2020_ausztria_q.jpg

Fotó: Clive Mason, Dan Istitene, Joe Portlock / FIA Formula 3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1715980872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása