F1: Veszélyben volt Hamilton második rajthelye

Két okból is vizsgálták a Mercedes regnáló világbajnokát, végül egyik esetben sem részesült „drákói” elmarasztalásban.

m232852.jpg

Magabiztos Mercedes 1-2-t hozott a szezonnyitó Osztrák Nagydíj időmérő edzése, ám nem a favoritnak tartott Lewis Hamilton, hanem Valtteri Bottas szállította a pole-t a brackley-i alakulatnak. Sőt, a kvalifikációt követően bajba is került a brit, méghozzá csapattársa hibájából.

Mint ismeretes, utolsó gyorskörén hibázott, és leszánkázott a pályáról Bottas, s amíg a finn a sóderágyban kirándult, Hamilton nem lassított a sárga zászlós jelzés ellenére – emiatt be is idézték, emellett az első Q3-as körét is vizsgálták pályaelhagyás gyanújával.

Nem kellett sokat várni a döntésre, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyhamar tisztázta Hamiltont, legalábbis a sárga zászlós ügyében. Döntését azzal indokolta a felügyelőtestület, hogy a fedélzeti kamera képének tanúsága szerint Bottas kicsúszásakor egyszerre látott sárgán és zölden villogó LED-panelt, vagyis megtévesztők voltak a jelzések.

Viszont a Q3-ban futott első idejét elvették, miután bebizonyosodott, hogy a 10-es kanyarnál valóban kiszélesítette a pályát, de miután a végén – a sárga zászlós ügyben is érintett körében – javított, megtarthatta a második helyét.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1915982262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása