Koronavírusos a volt F1-es pilóta, ki kell hagynia a hétvégi versenyt

Pozitív lett Felipe Nasr koronavírus-tesztje, ezért Daytona helyett Miamiban található otthona felé kellett vennie az irányt. Volt IndyCar-versenyzőt indítanak a helyén az IMSA fordulóján.

1-1017340060-lat-20190216-_l5r9820.jpg

Több mint öt hónap kihagyást követően, hétvégén futja idei második hétvégéjét az IMSA sportautó-bajnokság, csakhogy már a pénteki szabadedzések előtt változott a mezőny összetétele: a korábbi Formula–1-es versenyző Felipe Nasrnél ugyanis kimutatták a koronavírust, így a brazilnak karanténba kell vonulnia, nem vehet részt a WeatherTech 240-en Daytonában – tudósít a RACER.

„Már hosszú ideje vártam erre a hétvégére, illetve arra, hogy újra versenyezzek” – kezdte gondolatait a brazil, aki Miamiban található otthonában szerepálja el magát a külvilágtól. – „Tegnap viszont nem éreztem teljesen jól magamat, miközben úton voltam Daytonába. Így mielőtt a pályára mentem volna, és találkoztam volna bármelyik csapattaggal vagy bárki mással, elmentem tesztelni. Sajnos a teszt pozitív lett.”

„Remélhetőleg hamar rendbe jövök, és engednek majd versenyezni az orvosaim. Addig is minden instrukciót, iránymutatást és javaslatot be fogok tartani, érkezzenek azok az orvosi stábtól, a csapatomtól, vagy éppen az IMSA szervezőitől” – tette hozzá a Sauber korábbi versenyzője, aki 2018 óta versenyez a tengerentúli sportautó-sorozatban, ráadásul első nekifutásra megnyerte azt.

Nasr helyett az IndyCarból ismert Gabby Chaves ül be a 31-es számú Cadillacbe, amit a Whelen Engineering-Action Express Racing indít.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2415980636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása