Baljós jóslat: 99%, hogy jobban szenvedni fog a Ferrari, mint tavaly

Miután érdemi fejlesztések nélkül érkezett a Ferrari a Red Bull Ringre, a csapatnál nem is számítanak kimagasló teljesítményre az év első két futamán.

200066-test-f1-barcelona-2-leclerc-day3.jpg

Habár a koronavírus-járvány miatt hónapokat kell visszamenni az időben, sokan talán emlékeznek arra, hogy a Barcelonában rendezett előszezoni teszteken kongatták a vészharangot a Ferrarinál, mivel látszólag visszaesett a maranellói gárda teljesítménye – hogy tényleg baj van-e az olaszoknál, vagy csak altatnak, jó kérdés, ugyanis egyik forgatókönyv sem zárható ki. Már csak azért sem, mert például a teljesítményromlás könnyen összefüggésbe hozható az FIA-val kötött titkos megállapodással végződő tavalyi motorbotrányával.

Az már nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy a szezon (újra)indulásakor nem a Ferrari lesz a legélesebb kés a fiókban, ugyanis amíg a két rivális, a Mercedes és a Red Bull jelentős fejlesztésekkel érkezett Spielbergbe, az olaszok csak a Magyar Nagydíjra tartogatják az első komolyabb csomagjukat. A csütörtöki sajtónapon elhangzottak valóban nem kecsegtetnek sok jóval a Ferrari-rajongók számára, a győzelmi esélyeket ugyanis a csapatnál is leírták.

„Úgy gondolom, nagyon küzdelmes szezon előtt állunk. Határozottan nem lesz egyszerű. Habár még mindig vannak kérdőjelek, várnunk kell az időmérő edzésig, hogy biztosat tudjunk mondani. Ugyanakkor abban 99%-ig biztosak vagyunk, hogy jobban fogunk szenvedni, mint tavaly” – nyilatkozta Charles Leclerc.

20009-austrian-gp-thursday.jpg

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto megjegyezte, a koronavírus miatt leállás sem vitte igazán előrébb a csapatot:

„Különösen ami az egykörös tempót illeti, úgy gondolom, már a teszt után tudtuk, hogy nem ott vagyunk, ahol akarunk lenni. Majd jött  a koronavírus-helyzet, minden bezárt, az újranyitáskor pedig minimális időnk maradt arra, hogy újra kianalizáljuk az adatokat. Ezért úgy döntöttünk, megteszünk egy lépést visszafelé, vagyis előbb megpróbáljuk megtalálni a probléma forrást, utána kezdünk el dolgozni a problémák megoldásán” – mondta.

„Jelenleg még ott tartunk, hogy meg kell tudunk, honnan jön a probléma” – tette hozzá.

via RaceFans

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4915979652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása