Michelisz: „Sokkal többet kaptam a Hungaroring E-Sport Bajnokságtól”

Véget ért a Hungaroring E-Sport Bajnokság, s miután senki sem nyújtott be óvást, hivatalossá vált az online szakasz – Báldi, Nagy, Pinczés, Csuti és Leitner ötöséből kerülhet ki a következő Michelisz. A M1RA számos egyéb érdekes statisztikai adatot is megosztott.

m1ra_hungaroring_12.jpg 

Múlt héten a virtuális mogyoródi pályán rendezték a RaceRoomban megrendezett Hungaroring E-Sport Bajnokság ötödik, egyben utolsó fordulóját. S mint azt megírtuk, Báldi Gergő végzett az összetett élén, a sorozat favoritját pedig Nagy Dávid, Pinczés Ádám, Csuti Zoltán és Leitner Norbert követte, az alábbi sorrendben, miután kedd éjfélig senki sem élt az óvás lehetőségével:

  1. Báldi Gergő (Team Simple, 222 pont)
  2. Nagy Dávid (Team #mentsdegyszerűen, 209)
  3. Pinczés Ádám (Team PC Trade Systems, 172)
  4. Csuti Zoltán (Team Hungaroring, 160)
  5. Leitner Norbert (Team NÚSZ, 146)

„Magyarországon ilyen színvonalas bajnokságban még nem vettem részt. Itt voltak a legjobb rFactor2-es, Gran Turismo- vagy éppen F1 2019-pilóták, tehát többféle szimulátor legjobbjai gyűltek össze. Sosem gondoltam úgy a bajnokságra, hogy én vagyok a legnagyobb esélyes, de csalódott lettem volna, ha nem tudok bejutni a TOP-5-be. Ez volt a minimális célkitűzésem, amikor indult a szezon. Sokat gyakoroltam, meg akartam mutatni magam, hiszen olyan fődíjért versenyzünk, ami rendkívül motiváló. Ezúton is köszönöm a bajnokság támogatóinak, hogy ilyen lehetőséget teremtettek számunkra” – nyilatkozta a M1RA által kiadott sajtóközleményben a WTCR előszezoni szimulátorbajnokságát is megnyerő, 2016-os Hankook Racer Cup-bajnok Báldi Gergő, aki nemrégiben ünnepelte 25. születésnapját.

A folytatásban a legjobb öt indulóra egy elméleti-fizikai felmérés vár, melynek során Michelisz Norbert, a M1RA versenymérnökei és az autóversenyzők fizikai-mentális felkészítésével foglalkozó Fit4Race szakmai vezetésével választják, ki az közülük, aki 2021-ben teljes szezont futhat a M1RA-val valamelyik országos vagy nemzetközi gyorsasági autós bajnokságban. A Michelisz alapította kecskeméti gárda a következő hetekre ígér további tájékoztatást ennek alakulásáról.

michelisz_norbert_es_baldi_gergo.jpg

A túraautó-világkupagyőztes magyar versenyzőt meglepte, mennyire színvonalas bajnokság kerekedett ki a M1RA és a Hungaroring közös kezdeményezéséből. „Sokkal többet kaptam a Hungaroring E-sport Bajnokságtól, mint amire előzetesen számítottam. A színvonalról sokat elárul, hogy az első forduló előtt én is sokat gyakoroltam, de ennek ellenére nem jutottam volna be a top 24-be, akik közül a legjobbak a bajnokság gerincét adták a végéig. A kiválasztás következő szakaszában nem a fittség vagy az erőnlét lesz a mérvadó a legjobb öt között, mert ez a terület bárki esetében fejleszthető. Azokat az alapkészségeket térképezzük fel, amelyek alapján eldönthető, hogy ki a legrátermettebb a valódi versenyzésre” – mondta Michelisz.

Viszont amíg nem értesülünk a Hungaroring E-Sport Bajnokság második szakaszának fejleményeiről, a M1RA jóvoltából az online éter versenyei nyomán készült statisztika-orgiát böngészhetjük:

  • 4467 versenyző próbálkozott a kvalifikációval az öt forduló alatt.
  • 39-en jutottak be legalább egy fordulóba a szezon során.
  • 4-4 időmérős és futamgyőzelemmel Báldi Gergő volt a legeredményesebb, rajta kívül csak Nagy Dávid tudott kétszer nyerni.
  • Két versenyző is bekerült a TOP-5-be futamgyőzelem nélkül: Pinczés Ádámnak és Csuti Zoltánnak második helyezés volt a legjobbja.
  • A tíz futamon elért helyezések átlaga alapján Nagy Dávid nyújtotta a leginkább kiegyensúlyozott teljesítményt, az ő átlagos helyezése 4,1. A többi továbbjutó közül Pinczés Ádámé 4,7, Báldi Gergőé 5,2, Csuti Zoltáné 6, Leitner Norberté 7.
  • A TOP-5-ből Báldi Gergő és Csuti Zoltán volt kénytelen feladni egy-egy versenyt kiesés miatt.
  • 33 körrel Báldi Gergő töltötte a legtöbb időt az élen a szezonban. Leitner Norbert 20, Nagy Dávid 16 körön keresztül vezette a mezőnyt. Pinczés Ádám és Csuti Zoltán egyszer sem állt az első helyen.
  • Az élen töltött távok kilométerben kifejezve: Báldi Gergő 223 km, Leitner Norbert 93 km, Nagy Dávid 88 km.
  • A versenyeken Nagy Dávid hatszor futotta meg a leggyorsabb kört, Csuti Zoltán és Leitner Norbert egyszer-egyszer, Báldi Gergő és Pinczés Ádám egyszer sem.
  • A tíz futam rajtpozícióihoz viszonyítva a versenyzők ennyi helyezést nyertek/veszítettek: Pinczés Ádám +20, Nagy Dávid +10, Báldi Gergő +1, Csuti Zoltán 0, Leitner Norbert -10.
  • A Hungaroring E-sport Bajnokság legalább egy fordulójába bejutó versenyzők átlagéletkora: 22,8 év. A legfiatalabb versenyző a 12 éves Bucsi Attila volt, a legidősebb a 37 éves Borsos Miklós.

Fotó: M1RA

Forrás: M1RA Press Office
Szerkesztette: 
Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6315978860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása