F1: Hátrányban lehet a Ferrari, mégsem jönnek a fejlesztések?

Német sajtóértesülések tudni vélik, hogy a Ferrari mégsem készül radikális változásokkal a 2020-as szezon csúsztatott kezdetére – ellenben a Mercedesnél és a Red Bullnál más a helyzet.

200034-f1-street-demo-maranello.jpg

Jövő hétvégén végre elrajtolhat a 2020-as Formula–1-es szezon, miután a koronavírus-járvány hónapokra karanténba zárta a világot, így a technikai sport valamennyi, nem szimulátoros válfaját is. A legfrissebb sajtóértesülések szerint viszont a Ferrari-rajongók nem sok örömüket lelik a szezonkezdetben, az olaszok 15-30 lóerős motorfejlesztéséről szóló híreszteléseknek nincs valóságtartalmuk, az autó nagyjából egyezni fog az előszezoni barcelonai teszteken látott modellel – legalábbis ezt derítette ki az Auto Motor und Sport.

Megkérdezte a Ferrari szóvivőjét is a német portál, aki megerősítette, hogy csak minimális fejlesztéseket szántak az autóra, az első komolyabb csomagra nem is érdemes számítani a két osztrák fordulót követő Magyar Nagydíj előtt. Fontosabb volt ugyanis, hogy megértsék az SF1000 működését, ezen a téren viszont sikerrel jártak. Ezen kívül az is állhat ennek hátterében, hogy több fejlesztési zsetonra lenne szüksége ahhoz a Ferrarinak, hogy alkalmazhassa például a vékonyított orrkúpját, a módosított sebességváltóját és az új hátsó tengelyét.

Ami pedig a motort illeti, az AMuS úgy tudja, hogy a Ferrarinak az a terve, hogy jelenlegi motorspecifikációjával húzza ki a szezon végéig, ami abban az esetben érdekes lehet, ha a szervezők – korábban felvázolt elképzeléseiket követve – 15-18 nagydíjat le tudnak bonyolítani idén.

Amennyiben igazak a német sajtó állításai, kellemetlen helyzetbe kerülhet a Ferrari, legalábbis Ausztriában mindenképp, mert a rivális csapatok már az első pillanattól fogva számottevőbb fejlesztéseket terveznek bevetni: a Mercedes állítólag komoly aerodinamikai pakkal készül, míg az AMuS-nak nyilatkozva elismerte a Red Bull, hogy idei autója fejlődésével már a harmadik szakaszba lépett, ahogyan azt az eredeti versenynaptár szerint is tervezték.

via grandprix247.com

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9715951692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása