F1: Vettel kiesett a pixisből a Mercedesnél?

Valtteri Bottas állítja, hogy a Mercedesnél tisztázták, nem számolnak Sebastian Vettellel 2021-re.

m190278_1.jpg

Igaz, még az idei Formula–1-es szezon sem rajtolt el, lassan elkerülhetetlen lesz a jövő évi pilótafelállások fixálása. A Mercedes egyik versenyzőjét sem kötötte le 2021-re, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése egyaránt kifut az év végén. Meglepetés lenne, ha a hatszoros világbajnok távozna a csapattól, viszont a finn jövője már korántsem ennyire biztos.

Helyzetét tovább nehezíti, hogy az elmúlt hónap pilótapiaci mozgolódásai révén az év végén szabaddá válik Sebastian Vettel, a német ugyanis távozik a Ferraritól, helyét a mclarenes Carlos Sainz veszi át. A négyszeres világbajnok ugyanis felkeltette az anyavállalat Daimler érdeklődését, míg a Mercedesnél inkább fiatal neveltjüknek, a jelenleg a Williamsnél versenyző George Russellnek adná meg a lehetőséget.

Azóta egyre inkább úgy tűnik, nem fog érvényesülni a Daimler akarata, Bottas ugyanis arról nyilatkozott, a Mercedesnél elárulták neki, hogy nem terveznek ülést adni Vettelnek a következő szezonra:

„Mindig is nagyon őszinték voltunk egymással a csapatnál, arról is, hogy miképpen alakul a helyzet  szerződést illetően. Kaptam egy elég nyilvánvaló üzenetet, hogy nem gondolkodnak Sebben, azóta úgy vagyok vele, hogy emiatt nem kell aggódnom” – árulta el a Sky Sports F1 kérdésére.

m231883.jpg

Az ún. silly seasonben mindig is előszeretettel spekuláltak Bottas jövőjéről, mivel a finn 2017 óta mindig csak egy évre írt alá a Mercedeshez. Úgy érzi, ezúttal sem lesz miért aggódnia, sőt, egyes spekulációkat egyenesen kinevetett.

„Minden szezonban ugyanez megy számomra” – magyarázta. – „Mindig vannak tárgyalások, ez azóta sem változott. Azt ugyanakkor viccesnek találom, hogy anélkül, hogy akár egy versenyt is teljesítettünk volna idén, máris akadnak jelentkezők az ülésemre, mert egyértelmű célom van az idei évre, nincs rajtam nyomás. Néhányszor még el is nevettem magam.”

Russell mellett Esteban Ocon is a potenciális Bottas-utódok listáján szerepel, a francia viszont 2021 végéig érvényes szerződéssel rendelkezik a Renault-nál – a legfrissebb információk szerint pedig nem szakítanák el idő előtt az enstone-i gárdától Ocont.

via Motorsport.com

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1815803472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása