Még hogy nincs több fordulat: veszélyben a DTM szezonnyitója!

A járvány elleni védekezés tehet keresztbe a német túraautó-bajnokság nyitóversenyének, úgy tűnik, akkor sem kivételeznek a DTM-mel, ha zárt kapus versenyt tartanak a Norisringen.

p90358248_highres_norisring-ger-06th-j.jpg

Néhány nappal ezelőtt már második módosított versenynaptárát adta ki a német túraautó-bajnokság, ám egy közlemény szerint már azt sem érdemes készpénznek venni. Ezúttal a DTM nyitóállomása, a Norisring került veszélybe, mivel a helyi hatóságok a koronavírus miatt augusztus végéig nem engedélyezik a nagyobb rendezvényeket – akkor sem, ha nézők nélkül rendezik meg a futamot, írja a TouringCarTimes.

„A koronavírus-krízis idején érvényben lévő, a fertőzés elleni védekezés jegyében kihirdetett szabályzat, valamint a nagyobb rendezvényekre vonatkozó tilalom értelmében nem tudjuk garantálni a DTM-nek az engedélyt a Norisringre, július 10-12. közé tervezett eseményükre. Továbbra is érvényben van, hogy augusztus 31-ig nem lehet nagyobb rendezvényeket tartani” – áll a közleményben.

„Tekintettel a továbbra is fennálló pandémiára, feltételezhető, hogy ezek a tilalmak a tervezett versenynapokon is érvényben lesznek. Felelős kerületi közigazgatási hatóságként a vizsgálatot követően arra a következésre jutottunk, hogy a fertőzésvédelmi törvény értelmében úgynevezett „szellemversenyként” sem lehet jóváhagyni az eseményt, nem adhatunk mentességet a mostani helyzetben.”

Marcus König, Nürnberg tartomány polgármestere is kommentálta a bejelentést, hozzátette, hogy már várja, hogy a DTM visszatérjen 2021-ben az utcai pályára. „Sajnáljuk a helyzetet, de már várjuk, hogy jövőre láthassuk a tradicionális norisringi verseny újabb kiadását” – nyilatkozta.

A TouringCarTimes kapcsolatba lépett a DTM promóterével, az ITR-ral, de egyelőre nem kaptak választ.

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9215741962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása