Elhunyt a kilencszeres világbajnok MotoGP-legenda

90 éves korában elhunyt Carlo Ubbiali kilencszeres világbajnok motorversenyző.

fim_u_35-c_1_middle.jpg

Szomorú hírt közölt kedd délután a motogp.commeghalt a legendás Carlo Ubbiali, 90 évet élt az olasz versenyző – írták a közleményben.

Az 1929-es, bergamói születésű Ubbiali 1949-ben lépett fel a világbajnoki porondra, a következő évben feliratkozott a futamgyőztesek listájára, 1951-ben már bajnoki címet is nyert. 1960-ig összesen kilenc titulust zsebelt a kisebb kategóriákban, a 125 és a 250 köbcentisek mezőnyében, ráadásul 1956-ban, 1959-ben és 1960-ban egyszerre nyert a két géposztályban. Pályafutása során 71 versenyen állt rajthoz, amiből 68-at (!) zárt dobogón, ráadásul 39-et annak tetején.

Hasonló sikereket könyvelhetett el a Man-szigeteki TT-n, amit ötször nyert meg 1955 és 1960 között, úgy, hogy 1956-ban szintén két kategóriát (125 ccm, 250 ccm) húzott be.

Higgadt, összeszedett versenyzői stílusáról volt ismert, aminek köszönhetően 31 éves korában komolyabb baleset nélkül vonult vissza, minden idők egyik legsikeresebb versenyzőjeként. Ő volt az utolsó élő versenyző a gyorsaságimotoros-világbajnokság első szezonjából.

A Dorna Sports-cal egyetemben a Braking News Motorsport is őszinte részvétét szeretné kifejezni Ubbiali hozzátartozóinak. Nyugodjék békében!

Fotó: motogp.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9815737042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása