A Brit és az Ausztrál Nagydíj is elmarad idén a MotoGP-ben

Újabb két nagydíj törléséről döntöttek a MotoGP szervezői, a motorversenyzés csúcsa először nem látogat el Nagy-Britanniába.

ap-21canwex92111_news.jpg

Hatra nőtt a koronavírus miatt törölt versenyek számára, pénteken ugyanis bejelentették, hogy a Brit és az Ausztrál Nagydíjat sem rendezik meg idén a MotoGP-ben, ahogyan Katarba, a Sachsenringre, Assenbe, valamint az új finn pályára, a Kymi Ringre sem látogat(ott) el a bajnokság.

Óriási érvágást jelent a bajnokságnak a drasztikus döntés, hiszen a MotoGP több mint 70 éve íródó története során még nem volt példa arra, hogy Nagy-Britannia kimaradt volna a versenynaptárból. Silverstone-ban augusztus 30-án, a Phillip Island-i pályán pedig október 25-én csapott volna össze a mezőny.

„Sajnálattal közöljük ezen ikonikus eseményeink törlését, de a pandémia és az átalakított versenynaptár eredményeként sem a logisztikai, sem a műveleti akadályokat nem sikerült áthidalnunk” – nyilatkozta Carmelo Ezpeleta, a MotoGP-jogtulajdonos Dorna részéről.

A silverstone-i pálya ügyvezető igazgatója, Stuart Pringle is arról beszélt, hogy nem maradt más választás, annak ellenére, hogy a háttérben hónapok óta zajlott a munka a nagydíj megmentése érdekében.

Érdemes megjegyezni, hogy a Brit Nagydíj törlése akár az F1-es versenyt is befolyásolhatja minden erőfeszítés, akár Boris Johnson miniszterelnök közbelépése ellenére, mivel az Egyesült Királyságba belépőknek két hétre karanténba kell vonulniuk a járvány elleni védekezés jegyében hozott intézkedések értelmében, míg Ausztrália továbbra sem nyitotta meg a határait.

Egyelőre nem hirdette ki módosított versenynaptárát a MotoGP, de a szervezők azzal számolnak, hogy júliusban, két egymást követő jerezi futammal indulhat el a szezon, persze ehhez a spanyol kormány beleegyezésére is szükség van. Ugyanakkor a sorozat weboldalán szereplő információk még azt a látszatot keltik, hogy az augusztusi Cseh Nagydíj lehet az idénynyitó, de kérdéses a franciaországi, a mugellói és a barcelonai verseny sorsa is.

Fotó: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5915729086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása