F1: Silverstone és Spa fellélegezhet, Szingapúr veszélyben

A brit pálya megegyezett az F1-gyel, a Belga Nagydíj zöld jelzést kapott az államtól, viszont elképzelhető, hogy a 2008-ban rendezett, első verseny óta nem lesz F1-es futam Szingapúrban.

m212923.jpg

Múlt héten kiszivárgott a 2020-as Formula–1-es szezon módosított versenynaptára, és habár hivatalosan nem erősítették meg, hogy tényleg ezen menetrend szerint indulhat újra a száguldó cirkusz, az nyilvánvalónak tűnik, hogy 19 futammal számolnak. Ám felvet kérdéseket, mint például a silverstone-i versenyek és a Belga Nagydíj sorsát illetően, ahogyan az eddig törölt helyszínek mellett Kanada, Hollandia és Szingapúr is kimarad a versenynaptárból.

A közeljövőben viszont eltűnik néhány kérdőjel, Silverstone és a Liberty Media már rendezte is az elmúlt hetekben feszültté vált viszonyát, a megállapodás részeként két, nézők nélküli versenyt tartanak nyáron – jelentette be a pálya Twitter-oldalán Stuart Pringle ügyvezető igazgató. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy nem kell számítani a Hockenheimring visszatérő beugrására.

Silverstone on Twitter

✍️

Eközben Belgiumban a kormányzati intézkedések gördítettek akadályt az F1-es nagydíj útjába, miután a koronavírus-járvány elleni védekezésre hivatkozva eleinte úgy döntöttek, hogy szeptember 1-ig nem lehet tömegrendezvényeket tartani.

Június 30-tól azonban már lehet rendezni zártkapus sport- és kulturális eseményeket, míg 20 fő alatti létszámmal a sportklubok már május 18-án elkezdhetnek edzeni. Wallonia tartománya nemrégiben közleményben tudatta, hogy zárt kapuk mögött megtartható a Belga Nagydíj – írja a Reuters.

Eredetileg szeptember második felében rendezték volna a Marina Bay-i éjszakai versenyt, ám a Szingapúri Nagydíj szervezői nem vevők a nézők nélküli versenyre, de továbbra is folytat egyeztetéseket az F1-gyel, a szingapúri kormánnyal és a részvényesekkel. Amennyiben nem jutnak zöld ágra a felek, 2008-as beszállása óta először maradhat el a szingapúri futam.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3815705210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása