F1: Megmenekülhet a Spanyol Nagydíj

Egy új megállapodáson dolgoznak a Spanyol Nagydíj szervezői a Liberty Mediával, bizakodnak a barcelonaiak a hosszú távú folytatásban.

barcelonasunday9-209610.jpg

Váratlan fordulhat állhat be a Spanyol Nagydíj sorsában, miután a 2019-ben lejárt hároméves szerződés után már az sem volt biztos, hogy az idei versenynaptárban szerepelni fog az előszezoni teszteknek is otthont adó barcelonai pálya, amely 1991 óta éves szintén fogadja az F1 mezőnyét.

Most azonban pozitív hírek érkeztek a Spanyol Nagydíj kapcsán, úgy néz ki, hosszabb távon is bebiztosíthatja F1-es jövőjét a Circuit de Barcelona-Catalunya pálya, amennyiben eredményesen zárulnak a jelenleg folyamatban lévő tárgyalások. „Már majdnem 30 éve rendezünk F1-es és MotoGP-futamokat. Barcelona szomszédságában vagyunk, így a logisztikánk és az időjárásunk is jó. Tapasztalatunk van téli tesztekben, két héttel korábbi előjelzés esetén nézők nélküli versenyt is tető alá tudunk hozni. Egész éves sűrű menetrendünk adja a segítőkész hátterünket. Úgy gondolom, sokat tettünk le az asztalra, prezentálva azt a valós értéket, ami elég lehet egy hosszabb távú megállapodáshoz” – sorolta a pálya előnyeit Joan Fonstere, a helyszín általános menedzsere a Motorsport Week hasábjain nyilatkozva.

barcelona-t02-wednesday14.jpg

Miközben a Liberty Media célja, hogy új helyszíneket hozzon a bajnokságba – ennek keretében idén mutatkozott volna, illetve mutatkozhat be Vietnám, de Szaúd-Arábiával és Miamival is tárgyalásokat folytat –, Fonstere örömmel látja, hogy az állandó helyszínek harcolnak azért, hogy megmaradjon a helyük a kalendáriumban.

„Bizonyos szempontból jó az F1-nek, ha valamennyi állandó versenypálya harcol azért, hogy nagydíjat rendezhessen. Mi is dolgozunk az adottságainkon és képességeinken, és mindezt mindig felajánljuk. Hogy akadnak-e más pályák, szervezetek, melyek erre szintén képesek lennének? Persze! Nagyon sokan vannak, de nekünk nyilvánvalóan vannak olyan tulajdonságaink, melyekkel ők nem rendelkeznek, és ezeket fogjuk előtérbe helyezni a sportban és az üzletben egyaránt” – tette hozzá.

A 2020-as verseny sorsára is kitért: eredetileg májusban vendégeskedett volna a mezőny Barcelonában, ám a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a Spanyol Nagydíj. Hivatalosan kiadott, átdolgozott versenynaptár egyelőre nincs, de a katalán pálya részéről bizakodóan állnak a helyzethez: a cél az, hogy a nyári hónapokban bepótolhassák a versenyt.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1915682678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása