F1: McLarentől csábított szakemberrel erősít a Williams

Új vezetői pozíciót hozott létre a Williams, amit a következő hónaptól a McLaren korábbi munkatársa tölt be.

barcelona-t02-thursday8.jpg

Az elmúlt években fennállása legnehezebb időszakát éli a Williams, a grove-i csapat 2017-től indult el igazán lefelé a lejtőn, majd tavaly ért annak aljára, a teljes nullázástól ugyanis csak Robert Kubica – szerencsével szerzett – németországi egy pontjával menekült meg. Az idei előszezoni teszteken látszólag a javulás jeleit mutatta a gárda, de a koronavírus-járvány – és az amiatt elmaradt versenyek – miatt az már nem derült ki, mennyire tükrözi a javuló tendencia a valóságot.

Amint kinyithatnak a gyárak a kötelező leállás után, a folyamatos átszervezések részeként június 1-től új, ügyvezető igazgatói pozíciót hoz létre a Williams, melyet Simon Roberts tölt be. Roberts 2003 óta – a 2009-es szezon kivételével, amit a Force India alkalmazásában töltött – a McLarent erősítette gyártási igazgatói, általános menedzseri és gyártási ügyvezetői pozícióban. Feladata keretében az F1-es projekt technikai, gyártási és tervezési folyamatait fogja felügyelni, közvetlenül jelent majd Mike O’Driscoll vezérigazgatónak.

„Simon hatalmas tapasztalattal és tudással érkezik a Williamshez, így örömünkre szolgál érkezése. Egy rendkívül tehetséges csapatot fog vezetni, amely a Williams következő generációs F1-es autóit tervezi és fejleszti majd” – nyilatkozta Claire Williams helyettes csapatvezető a Williams közleményében.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3515681726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása