Tim Gábor országos bajnok lett e-raliban

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Tim Gábor 2018-ban és 2019-ben is lemaradt a Rally2 bajnoki címéről, főként a sorozatos műszaki hibák miatt. Azonban ami a valóságban nem sikerült, összejött a virtuális térben. A többszörös bajnok pilóta megnyerte az MNASZ által kiírt Magyar ERally Országos Bajnokság R2-es kategóriáját.

timgabor_erally2020.jpg

A koronavírus-járvány okozta helyzet miatt az MNASZ létrehozta a Magyar ERally Országos Bajnokságot és az induló pilótákat a valós kategóriáikba sorolta. Tim Gábor így a Dirt Rally 2.0-val futó sorozatot R2-es autóval teljesítette, természetesen maradt a már megszokott típusnál, egy Opel Adam R2-t terelt végig a négy versenyből álló sorozaton.

Minden verseny 12 szakaszból állt, és összesen négy héten át tartott a bajnokság. Tim a négy futamból kettőt megnyert, kétszer második lett és végül behúzta a bajnoki címet.

„Az utolsó pillanatban döntöttem el, hogy rajthoz állok a bajnokságban, akkor még a Dirt Rally 2.0 meg sem volt nekem. Az első versenyen még minden új volt számomra, elég nagy hátrányban lettem második. Aztán fokozatosan vettem fel a ritmust és jöttem rá a játék titkaira. Ifj. Fogarasi Attilával végig nagyot küzdöttünk, de végül sikerült legyőznöm az utolsó verseny hajrájában. Nagyon izgalmas volt! Gratulálok mindenkinek, aki teljesítette a sorozatot, köszönöm a szervezőknek, hogy így összehozta a valós mezőny tagjait. Remélem, hamarosan már a valós pályákon találkozunk!” – foglalta össze Tim Gábor.

A bajnokság lezárulta után még egy All-Stars sorozat is hátra van, ahol már az összes kategória együtt áll rajthoz. Ismét négy helyszín vár majd a pilótákra. Ezen a sorozaton is rajthoz áll Tim Gábor, de ezúttal már WRC autót fog terelgetni.

A Magyar ERally Országos Bajnokság végeredménye R2-ben:

mnasz-erallye-bajnoks_g-_ll_sa-4-fordul_-ut_n_1_-3.jpg

Fotó: Tim Gábor média

Írta: Bende Imre / Tim Gábor média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5015660868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása