Gyász: Elhunyt Sir Stirling Moss

Húsvétvasárnap reggelén távozott az élők sorából a legendás brit versenyző, 90 évet élt.

m146406.jpg

Ismét gyászol a Formula–1 világa, miután Húsvétvasárnap reggelén, 90 esztendős korában elhunyt Sir Stirling Moss – halálhírét felesége, Lady Moss erősítette meg a Daily Mail hasábjain.

Moss az 1950-es és 1960-es évek kiemelkedő alakja volt, s habár sosem nyert világbajnoki címet – ellenben négyszer volt második és háromszor harmadik –, sokan minden idők egyik legjobbjának tartották. 1951 és 1961 között összesen 66 nagydíjon állt rajthoz a Vanwall, a Maserati, valamint a Mercedes színeiben. Ebből 16 nyert meg, 24-en állt dobogóra, 16-ot kezdhetett a pole pozícióból és 19-en futotta meg a leggyorsabb kört.

Formula 1 on Twitter

Sir Stirling Moss has died at the age of 90 #F1 https://t.co/6pFBdXoEZm

Miután 1962-es goodwoodi bukását követően hagyott fel hivatásos versenyzői pályafutásával, viszont időnként fel-felbukkant a paddockban. Tíz éve otthonában érte súlyos baleset, amikor beleesett a liftaknába és három emelet magasból lezuhant, majd 2018 januárjában vonult vissza a nyilvánosság elől súlyos és hosszan tartó betegsége miatt.

Az autósport világa – csapatok és versenyzők egyaránt – a közösségi médiában búcsúznak a legendától.

Nyugodjék békében!

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7115607718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása