Esports WTCR: Michelisz csapata óriási bravúrral kezdett
Esports WTCR 2020: Hungaroring

A WTCR e-sport bajnokságának első, hungaroringi fordulója két magyar sikert is hozott, míg a versenyzői elit a mezőny második felében ragadt.

e-wtcr-2020-hungaroring.jpg

Magyar szempontból grandiózus eseménnyel rajtolt az e-WTCR: az első fordulót ugyanis a virtuális Hungaroringre hívták össze, ráadásul magyar érdekeltségekből sem volt hiány hétfőn este. Összesen kilenc indulónak szoríthattunk a 31-ből, miután az előselejtező eredményének értelmében Michelisz Norbert és Tassi Attila mellé becsatlakozott a komplett M1RA-legénység Báldi Gergővel, Nagy Dáviddal, Csuti Zoltánnal és Zsupanek Bencével, valamint Pinczés Ádám, Barna Martin, illetve az immár a Red Bull támogatását élvező felvidéki magyar, az Esports WTCR 2018-as győzteseként (is) ismert Bánki Bence.

91924080_2465710913529321_2772007377858199552_o.jpg

A kvalifikáción Báldi Gergő szerezte meg a pole-t, ahonnan rajt-cél győzelmet aratott az első futamon. Nem volt könnyű dolga, hiszen a német Moritz Löhner folyamatosan nyomás alatt tartotta a Williams Esports által indított Cuprával, 14 kör után mindössze 267 ezreddel futott be Báldi mögött. A dobogó legalsó fokára Löhner csapattársa, a Lynk & Có-s Kuba Brzezinski állhatott fel, a lengyelt pedig Bánki és az előselejtező legjobbjának bizonyult Jack Keithley követték. Az igazi versenyzőknek nem volt könnyű dolguk a rutinos szimulátorosokkal szemben: legjobbként Mat’o Homola zárt, ám ő is csak a 18. helyen, miközben Micheliszt a szobába benyitó lányai miatt balesetezett, Tassit pedig a kirótt boxutca-áthajtásos büntetés figyelmen kívül hagyásáért kizárták.

92523131_2465773993523013_9098359256993759232_o.jpg

Nem sokkal később a fordított rajtrácsos, második versennyel folytatódott az este programja, amely pokolian szoros végjátékot hozott, az első helyért csatázva ugyanis összeütközött Tim Heinemann és Nikodem Wisniewski, ebből pedig Csuti Zoltán húzott hasznot, és egy parádés manővert bemutatva a Mansell-kanyar külső ívén kaparintotta meg az első helyet, megelőzve a német Alexander Dorniedent és Heinemannt. Igen előkelő helyen ért célba a negyedik helyezett Pinczés, az igazi versenyzők – akik az első körben csúnya összeütköztek a mezőny hátsó traktusában – közül Yann Ehrlacher végzett a legelőrébb, de ez is pusztán a 17. pozícióra volt elegendő.

Nyolcadik helyének köszönhetően ötpontos előnnyel vezeti a tabellát Báldi Csuti előtt, a szimulátorbajnokság április 20-án, a virtuális Slovakiaringen folytatódik. A hungaroringi forduló eredményei IDE kattintva érhetőek el.

A hungaroringi Esports WTCR-forduló itt nézhető vissza:

Fotó: M1RA / Esports WTCR

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5515598168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása