F1: Már 2008-ban beajánlották Vettelt a Ferrarihoz?

Luca di Montezemolo korábbi csapatfőnök elárulta, hogy anno Michael Schumacher egyszer már javasolta a csapatnak Sebastian Vettelt, de a Ferrarinál éretlennek tartották.

200016-test-f1-sebastian-vettel-day2.jpg

A BMW Sauber, majd a Toro Rosso csapatával robbant be 2007-ben a Formula–1-be Sebastian Vettel, a német a 2008-as Olasz Nagydíjon meg is szerezte a faenzai istálló mind a mai napig egyetlen győzelmét. Kézenfekvő volt, hogy Vettelnek egyenes út vezet a Red Bullhoz – ez így is lett végül –, ám annak eshetősége is felmerült, hogy a Ferrarinál kössön ki, méghozzá a maranellóiak – és a sportág – valaha volt legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher ajánlólevelével.

Akkoriban Luca di Montezemolo volt a Ferrari csapatfőnöke, aki egy friss interjúban részletesen mesélt a Vettel szerződtetéséről szóló híresztelésekről: „Schumacher mindenáron Vettelt akart látni a Ferrarinál a Toro Rossónál nyújtott teljesítménye láttán, még az előtt, hogy fellépett volna a Red Bullhoz” – mondta a Sky Italia hasábjain.

attachment_148425.jpg

„De akkoriban nem találtuk elég érettnek őt, ezért preferáltuk Fernando Alonsót. Néhány személyiségjegyet figyelmen kívül hagyva remek dolgokat vitt véghez, két világbajnokságot is a döntő versenyen vesztett el” – magyarázta az olasz üzletember. Végül Alonsót szerződtette a Ferrarit a 2009 végén távozott Kimi Räikkönen helyére, de 2010 és 2014 között nem sikerült bajnoki címet nyernie, akárcsak az azóta négyszeres világbajnokká avanzsált Vettelnek 2015-ös csatlakozása óta.

A tavalyi év előtt ismételten változott a maranellóiak felállása: Räikkönent másodjára is elhagyta a Ferrarit, viszont Charles Leclerc azonnal fel tudta venni a kesztyűt Vettellel, ami főként az év második felében összezördülésekhez, esetenként balesethez vezetett. „Leclerc? Nagy a nyomás rajta, remélhetőleg nem fog az agyára menni. Hogy tudnám-e kezelni őt és Vettelt? Nincs könnyű helyzetben Binotto [Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke – szerk.], meg kell értetnie velük ugyanis, hogy nem magukért, hanem a Ferrariért vezetnek. Anno ugyanazt kellett tennem Barrichello esetében” – fejtette ki véleményét a Leclerc-Vettel rivalizálásról, párhuzamba vonva azt azzal az időszakkal, amikor Rubens Barrichello és Schumacher versenyeztek a csapatnál, ám a brazil leginkább másodhegedűsként járult hozzá annak sikereihez.

via PlanetF1.com

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3715595164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása