MotoGP: Doppingvétség miatt másfél évre eltiltották Andrea Iannonét

Az olasz motorversenyző még tavaly megbukott a doppingteszten, 2021 júniusa előtt nem indulhat futamon.

ap-21742m8s51w11_news.jpg

Hosszú hónapok óta téma Andrea Iannone doppingbotránya, a végleges határozatra mégis mostanáig kellett várni az ügyében. A Nemzetközi Motoros Szövetség (FIM) keddi közleményéből kiderült, hogy Iannone esetében bebizonyosodott, hogy doppingszer hatása alatt vett részt a tavalyi Maláj Nagydíjon, ezért másfél évre eltiltották, továbbá malajziai és valenciai eredményeit is elvették utólag – írja a Reuters a motogp.com-on megjelent közleményre hivatkozva.

Így a 30 éves motorversenyzőnek hiába van (volt) érvényes szerződése az Apriliával a szezon végéig, az eltiltás értelmében 2021. június 16-a előtt nem állhat rajthoz versenyen. Az olasz még fellebbezhet a döntés ellen, 2012 óta ő az első versenyző a MotoGP paddockjában, akinél pozitív doppingtesztet mutattak ki: akkor Anthony West Moto2-versenyző szervezetében találtak hasonló tiltott szert.

Fotó: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6915581932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása