F1: Újabb korábban elzavart pilótáját fogadta vissza a Red Bull

Szakított a McLarennel és visszatért a Red Bullhoz Sérgio Sette Câmara, a brazil mindkét energiaitalos csapatnál teszt- és tartalékversenyző lesz.

1017929199-lat-20191130-_r3i4089.jpg

Az elmúlt évben a McLaren teszt- és fejlesztőversenyzője volt Sérgio Sette Câmara, de miután – politikai nyomásra – a Petrobras brazil állami olajvállalat kénytelen volt felbontani szerződését, a hétvégén maga a versenyző bejelentette, hogy távozik a csapattól.

Hétfőn pedig jött az újabb bejelentés: a Red Bull megerősítette, hogy újból alkalmazza Sette Câmarát, mint a Red Bull és az Alpha Tauri teszt- és tartalékpilótája, mely szerepen Sébastien Buemivel, a Nissan Formula–E-csapatának állandó versenyzőjével fog osztozni az anyacsapatnál.

„Rendkívül örülök annak, hogy hivatalos teszt- és tartalékversenyzőként a Red Bull családjához csatlakozhatok a 2020-as Formula–1-es szezonra és Sébastien mellé” – mondta Sette Câmara. „Ötéves korom óta nézem az F1-et, ezért alázatot vált ki belőlem a lehetőség, hogy a Red Bull-lal és az Alpha Taurival dolgozhatok.”

Sette Câmarát már láthattuk Red Bull-os színekben, korábban ugyanis az energiaitalosok versenyzőakadémiáját erősítette, de a 2017-es szezon előtt szélnek eresztették, a második Formula–3-as Európa-bajnoki szezon során elért összetett-11. helyet nem találták elég meggyőzőnek a brazil pilóta részéről.

ap-1p5g36qys2111_news.jpg

A 21 éves versenyző ezt követően a Formula–2-be igazolt, ahol egymás után három szezont húzott le. Tavaly épphogy lemaradt a dobogóról a bajnokságban, ennek ellenére összegyűlt a Formula–1-es szuperlicenszhez szükséges 40 pontja. Ennek ellenére korántsem tűnt úgy, hogy az F1 körforgásában, vagy legalábbis annak közelében marad, hiszen a Dragon csapatánál már tesztelői és tartalékosi állást vállalt az FE-ben, emellett a Carlin IndyCar-ülésével hozták már szóba több alkalommal – a brazil mindkét csapattal tesztelt már.

Sette Câmara egyelőre nem erősítette meg 2020-as versenyprogramját, de az már biztos, hogy a hétvégi Ausztrál Nagydíjon jelen lesz a csapattal.

Nem a brazilé az első eset, amikor egy korábban kirúgott versenyzőjét alkalmazta a Red Bull, gondoljunk csak Alexander Albon, Danyiil Kvjat vagy Brendon Hartley esetére.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media), Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3915512202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása