F1: Így hasít Verstappen a felújított zandvoorti pályán – videó

A holland versenyző a Red Bull egyik korábbi, világbajnok gépével kapott némi ízelítő hazai nagydíjának felújított helyszínéből.

ap-23a5awha91w11_news.jpg

35 év után először idén tér vissza Hollandiába a Formula–1 mezőnye, a Holland Nagydíjnak pedig – csakúgy, mint akkor – a Zandvoort Circuit ad otthont, ahol a nemzetközileg ismert szériák közül leginkább a DTM és a WTCR járt.

A pályát azonban felújították, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb szintű előírásainak is megfeleljen; az újraaszfaltozott, felújított, döntött kanyarokkal tűzdelt zandvoorti helyszínt stílszerűen a mezőny egyetlen holland versenyzője, Max Verstappen próbálhatta ki először:

Security Check Required

null

Verstappen a Red Bull 2012-es vb-győztes autóját, az RB8-ast járatta meg.

„Remek lehetőség, hogy elsőként próbálhattam ki F1-es autóval az új zandvoorti pályát” – fogalmazott a Red Bull közleményében Verstappen. – „A pálya nagyon király, főleg a 3-as kanyar, ahol a döntés egyszerű elképesztő. Nem számítottam ekkora dőlésre, de nagyon jó keresztülmenni rajta egy F1-es autóval. Ugyanez igaz az utolsó kanyarra, klassz kihívás és jó móka lesz az új autókkal és nyitott DRS-sel. Már nagyon várom, hogy visszajöjjünk ide, már a nagydíj alkalmával.”

ap-23a5auze91w11_news.jpg

A holland az Aston Martin DBS Superleggerával is birtokba vette a pályát, az anyósülésen pedig a minap 48. születésnapját ünneplő édesapja, az egykori F1-es versenyző Jos Verstappen foglalhatott helyet afféle ajándék gyanánt. „Továbbra sem szeret mellettem ülni” – jegyezte meg kacagva a Red Bull-os. – „Ezért nem is feszegettem a határokat, inkább csak beszélgettünk és jól éreztük magunkat.”

A Holland Nagydíjat a tervek szerint május 1-3. között rendezik meg.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr115504336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása