F1: Tart újonc csapattársától Russell

A Mercedes-nevelt úgy látja, sokan alulértékelik az idén debütáló Nicholas Latifit – ő azonban arra számít, hogy kemény meg kell majd mérkőznie a kanadaival.

erde_xqxkaa8lqj.jpg

Sokáig tartott ugyan, mire felléphetett a másodosztályból, de 2020-ban – egyedüli újoncként – bemutatkozik a Formula–1-ben Nicholas Latifi. A williamses színeket öltő kanadai 2014-ben versenyzett először az akkor még GP2 néven futó F2-ben, később négy teljes szezont húzott le a DAMS-nál, tavalyi összetett második helye jelentette pályafutása csúcsát.

A hosszúra elnyúlt F2-es korszak, illetve a milliárdos édesapja jelentette anyagi háttér miatt sok kritika érte Latifit, leendő csapattársa, George Russell azonban a védelmére kelt – elmondása szerint igen tapasztalt pilótával szemben kell bizonyítania idén, és arra számít, hogy nem lesz könnyű dolga. „Force Indiát, Williamst, Mercedest és Renault-t is vezetett eddig, már vagy 3-4 éve tesztel a Formula–1-ben” – mutatott rá a tényre Russell, gondolatait a RaceFans.net idézi.

ersoq0exyaa578.jpg

„Papíron újoncnak számít, de valójában nem az. Határozottan állítom, hogy nehéz lesz őt legyőzni. Én viszont készen állok a kihívásra, várom már a csatákat” – tette hozzá.

Ugyan Russell első F1-es évében pont nélkül maradt, de a csapat egyetlen 2019-es pontját szerző Robert Kubicát a legtöbb mutatóban elverte: minden időmérőn alulmaradt a lengyel a Mercedes patronáltjával szemben, versenyen is csak kétszer végzett előtte. A GP3-as és F2-es bajnoki címet nyert brit úgy érzi, idén újra bizonyítania kell. „Ez volt a múlt, amin túl kell lépni. Annyira vagy jó, mint amilyen az utolsó versenyed volt. Most tiszta lappal kezdünk” – mondta.

„Szerintem Nicholast nagyon is alulértékelik, pedig hihetetlenül felkészült, ezért is lesz nehéz megelőzni. Nagyon keményen kell majd nyomnom” – dicsérte tovább új csapattársát.

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8115488786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása