Ellenfele fuvarozta vissza a boxba a korábbi bajnokot a Supercars nyitányán

Akár nyerhetett is volna Shane van Gisbergen az ausztrál Supercars-bajnokság adelaide-i nyitóhétvégéjének második futamán, ám végül a célvonalig sem jutott el – a boxba is csak „taxival”.

supercars-2020-adelaide-gisbergen-waters-taxi.jpg

Minden esély megvolt arra, hogy a kétszeres bajnoki címvédő Scott McLaughlin győzelem nélkül kezdje a Supercars 2020-as idényét: a DJR Team Penske versenyzőjét taktikával ugrotta át a Triple Eight-es Shane van Gisbergen, ám végül ugyanez fogott ki a Red Bull-os pilótán. Van Gisbergen autójába ugyanis nem tankoltak eleget a második kiállás folyamán, ezért harmadjára is a boxba kellett hajtania üzemanyagért.

Emiatt az élről a negyedik helyre csúszott vissza az új-zélandi, négy körrel a vége előtt azonban már Cameron Watersszel harcolt a dobogó legalsó fokáért, amikor a Holden Commodore jobb első felfüggesztése megadta magát.

Értelemszerűen így véget ért a verseny a 2016-os bajnok számára, akit aztán a boxba is fordos ellenfele vitt be:

Security Check Required

null

McLaughlin így kényelmes fölénnyel nyert Adelaide-ben, ahol 1985 és 1995 között Formula–1-es Ausztrál Nagydíjat is rendeztek; ennek és az első versenyen szerzett második helyének köszönhetően pedig vezeti a tabellát a szombati futamgyőztes, Jamie Whincup előtt. Állítólag ez lesz az utolsó idénye McLaughlinnek a Supercarsban, a következő évtől a Penske IndyCar-csapatánál folytathatja pályafutását.

A következő versenyt három hét múlva, a Formula–1-es Ausztrál Nagydíj betétprogramjaként rendezik a melbourne-i Albert Parkban. A Supercars küzdelmeit az elmúlt években a Spíler TV közvetítette, idén azonban – egyelőre – egyik csatorna kínálatában sem található meg a sorozat Magyarországon.

Hasonló jelenséget az F1-ben is tapasztalni időnként, mint az az alábbi videókban is látható:

Fotó: Supercars

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5415487720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása