Példátlan szerződés a MotoGP-ben: négy évre írt alá a regnáló világbajnok

A Repsol Honda megerősítette, hogy 2024 végéig megállapodott Marc Márquezzel.

ap-227bw38kn2111_news.jpg

Már újoncként jelezte Marc Márquez, hogy számolni kell, s végül egy komplett korszak fűződik már a nevéhez: 2013-as bemutatkozását azonnal bajnoki címre tudta váltani, s miután 2015-ben Jorge Lorenzo lett a világbajnok, tavaly a hatodik vb-címét szerezte összesen, míg zsinórban a negyediket. Márquez neve mellett szerepel továbbá 56 futamgyőzelem és 95 dobogós helyezés.

Csütörtökön a Repsol Honda bejelentette, hogy egészen 2024 végéig meghosszabbítja Marc Márquez szerződését. A MotoGP-ben korábban még nem volt példa arra, hogy két fél ennyire elkötelezzék magukat egymás iránt előre.

„A Honda lehetőséget adott nekem arra 2013-ban, hogy gyári motorral érkezzek meg a MotoGP-ben. Az első évtől fogva sikeresek vagyunk, ezért örülök annak, hogy továbbra is a Honda-család tagja lehetek” – nyilatkozta a bejelentés után a 27 éves Márquez.

ap-2321m1kqh1w11_news.jpg

A HRC elnöke, Josisige Nomura elárulta, hogy a Honda már hónapok óta egyeztetett Márquezzel, hogy nyélbe üsse ezt az egyedülálló megállapodást. „Mindkét fél hajlott a közös folytatásra, valamint a győzelmi széria folytatására. Marc 2013-ban kezdte el velünk a profi karrierjét, az elmúlt hét MotoGP-címből hatot meg is nyertünk volt. Egy kivételes bajnoknak pedig kivételes ajánlat jár” – indokolta a szokatlanul hosszú időtartamú szerződésújítást.

Márquez két tavalyi bukása miatt nemrégiben műtéten esett át a diszlokált vállával, azonban a hónap első felében, Sepangban megrendezett előszezoni teszten már újra pályára gurulhatott. A tesztidőszak február 22-24. között zárul Katarban, a szezon pedig ugyanitt rajtol, csak március 8-án.

Fotó: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4315484214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása