F1: Jön az első éles főpróba – íme, a heti tesztbeosztások!

A holnapi nappal megkezdődnek a kollektív tesztek Barcelonában, s immár azt is tudni – többnyire –, hogy melyik nap kit küldenek pályára a csapatok.

m185322.jpg

Már egy hónap sincs hátra a 2020-as Formula–1-es szezon kezdetéig, ez az idő azonban sokkal rövidebbnek is fog tűnni, mivel a következő két hétben két háromnapos gyakorlást is lebonyolítanak felkészülés gyanánt a Spanyol Nagydíj helyszínén, a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán. Idén új kihívással szembesülnek a csapatok, mivel az előző években nyolc nap volt a pályán tölthető felkészülési idejük, ez most a háromnegyedére csökkent így.

A legtöbb csapat az egész heti pilótabeosztását ismertette, ez alól a Mercedes az egyetlen kivétel, mely annyit közölt csupán, hogy szerda reggel Valtteri Bottas kezdheti meg az éles körözgetést, délután pedig átadja Lewis Hamiltonnak a volánt a finn. Pályára lép Sebastian Vettel (Ferrari) és Max Verstappen (Red Bull) is az első napon, valamint egyedüli „idegen légiósként” Robert Kubica, aki a holnap délelőtti etapot kapta meg az Alfa Romeónál.

Közép-európai idő szerint 9 órakor kezdődik mindegyik tesztnap, és 18 órakor ér véget; a két etapot egy egyórás ebédszünet választja el egymástól, 13 és 14 óra között. A tesztnapokat – mint arról már korábban beszámoltunk – élőben lehet követni az F1 hivatalos online televíziós applikációján keresztül.

A szerdai program kiegészül még a Haas és az Alfa Romeo „élő” bemutatójával – előbbire 8:00-kor, utóbbira 8:15-kor kerül sor.

FRISSÍTÉS: A Ferrari szerda reggel bejelentette, hogy az első napon Charles Leclerc fog vezetni, ugyanis Vettel nincs jól, így valószínűleg a folytatásban is módosulni fog az olaszok tesztbeosztása.

Az első teszthét beosztása:

f1-2020-barcelona-tesztbeosztas-1-het.jpg

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3215480332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása