Rali-vb: Evans sikere és Rovanperä meglepetése a csonka Svéd Ralin

Elfyn Evans győzelmével átvette a vezetést a vb-pontversenyben, míg Kalle Rovanperä először állt dobogóra WRC-ben – mindhárom autójával ott volt a legjobb négy között a Toyota Svédországban.

wrc_2020_rd_2_209.jpg

Ideálisnak nem éppen mondható körülmények fogadták a WRC mezőnyét a 2020-as szezon második állomásán, Svédországban, ami félig-meddig Norvégiát jelentette ezúttal, mivel a rendező országban enyhe és tulajdonképpen hómentes volt az időjárás. Így a 300 kilométeres távot lényegében a felére csökkentették, miután menetközben is kellett szakaszokat törölni: végül öt szakaszon rendeztek kilencet, ebből négy volt norvégiai.

wrc_2020_rd_2_261.jpg

Elfyn Evans nagyon ráérzett a változékony pályaviszonyokra, így már az első napot két szakaszgyőzelemmel és 8,5 másodperces előnnyel zárta, amit a második nap végére megduplázott. Az utolsó napra már csak az extra pontokkal kecsegtető Power Stage maradt, de azt végül pont nélkül zárta. Evans győzelmét azonban még ez sem veszélyeztette, végül 12,7 másodperccel előzte a regnáló világbajnok Ott Tänakot, aki első pontjait gyűjtötte hyundaios színekben – a brit pedig másodjára tudott győzni a világbajnoki porondon.

Evans mellett a Toyota ifjú titánja, Kalle Rovanperä volt a Svéd Rali másik nagy meglepetése: magabiztosan a legjobbak között volt a hétvége folyamán, majd az utolsó napon aratott szakaszgyőzelmével bebiztosította magának a harmadik helyet, egyúttal első WRC-dobogóját csapattársával, a hatszoros világbajnok Sébastien Ogier-vel szemben.

wrc_2020_rd_2_254.jpg

Miután a Monte Carló-i győztes, Thierry Neuville amúgy csak a hatodik helyen zárt, de az utolsó napon teljesítménnyel plusz négy pontot gyűjtött, Evansszel egálban vezeti a bajnokságot – mindkettejüknek 42-42 pontja van, őket Ogier követi 37, Rovanperä pedig 30 egységgel. Szoros az állás a gyártók között is, a Toyota ugyanis 73 pontot számlál a Hyundai 63-ával szemben.

A 13 fordulós világbajnoki sorozat március 12-15. között, Mexikóban folytatódik.

A Svéd Rali végeredménye IDE kattintva érhető el!

Fotó: McKlein / Toyota Gazoo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2415477014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása