F1: A Mercedes-főnök szerint lesz Kínai Nagydíj

Toto Wolff a Mercedes szponzori eseményén elárulta, hogy jelen állás szerint az F1 készül Kínába áprilisban – ugyanakkor hangsúlyozta, hogy mindenképpen az egészségnek kell lennie a fő prioritásnak.

m190297.jpg

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Formula–E sanyai ePrix-jének elhalasztása után kétségessé vált a Formula–1-es Kínai Nagydíj sorsa is a koronavírus miatt; egyáltalán nem biztos, hogy megrendezik a szezon negyedik futamát április 19-én. A tüdőgyulladás-járványban érintettek száma minden mutatóban fokozatos nő: a halálesetek száma ezer fölé kúszott, emellett közel 43 ezer fertőzöttről, valamint 3900-nál is több gyógyultról tudni.

Szóba került az elhalasztás lehetősége a sanghaji verseny kapcsán is. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azonban úgy tudja, hogy nem kell tartani ennél komolyabb következményektől.

„Kár lenne, ha nem mennénk. Tavaly tömve voltak a lelátók, minden jegy elkelt” – nyilatkozta a csapatfőnök a Mercedes és új partnere, az INEOS közös sajtóeseményén, amin a csapat 2020-as autójának festését is bemutatták.

m225957.jpg

„A rajongók körében Kína kezd egyre fontosabb piaccá válni, általában nagyon jó események vannak Sanghajban a verseny idején. Ha nem mennénk, az nyilván valóan a rajongóknak és nekünk sem lenne jó” – folytatta gondolatait.

„Fő azonban az egészség, de bízom benne, hogy sikerült úrrá lenni a helyzeten” – szögezte le. – „Ez a legfőbb prioritás jelenleg.”

Wolff elismerte, hogy a kialakult helyzet ellenére már intézi a vízumpapírjait, ennek részeként a biometrikus vizsgálatnak is aláveti magát a kínai nagykövetségen. „Nagyon remélem, hogy megyünk Kínában, és jelen pillanatban minden jel arra mutat, hogy így is lesz” – mondta.

Utoljára 2011-ben kellett F1-es futamot törölni: akkor a politikai zavargások miatt Bahreinbe nem látogatott el a mezőny.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6815468666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása