Apja nyomdokaiba lép a kis Montoya

A többszörös Formula–1-es futamgyőztes Juan Pablo Montoya 14 éves fia idén formulaautózni kezd.

unnamed_22.jpg

2001 és 2006 között összesen 94 versenyen állt rajthoz – amiből hetet meg is nyert – a Formula–1-ben Juan Pablo Montoya, később a kolumbiai versenyző visszatért a tengerentúlra, ahol 1999-ben az akkor még CART néven futó IndyCarban, tavaly pedig az IMSA sportautó-bajnokságban szerezett bajnoki címet.

Úgy fest, a fia – aki április 11-én tölti majd be 15. életévét – sem választ eltérő hivatást: kedden a Prema csapata bejelentette, hogy idén Sebastian Montoyát az olasz F4-es szériában indítja, valamint a német bajnokság bizonyos fordulóin. Montoya csapattársai a Ferrari-junior Dino Beganovic, Gabriel Bortoleto, valamint Gabriele Mini lesznek.

Happy to announce that I will be facing a new challenge in 2020!! I will be racing the @italianf4championship and selected rounds of the ADAC Formula 4 championship this year with @prema_team !! Thank you so much for the opportunity and let's push to learn and gain experience!! #talentocolombia #colombiatierradeatletas #aissimulator #workingformydream #prema #f4 #italianf4 #escuderiatelmex @prema_team @mindeportecol @escuderiatelmex @ais_simulators @clarocolombia @italianf4championship

2,349 Likes, 105 Comments - Sebastian Montoya (@sebasmontoya58) on Instagram: "Happy to announce that I will be facing a new challenge in 2020!! I will be racing the..."

„Izgatott vagyok amiatt, hogy versenyautóba ülhetek és 2020-ban az F4-ben versenyezhetek egy ilyen remek csapattal. A Prema egy topistálló, ahol minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy tanulhassak és versenyzőként fejlődhessek” – nyilatkozta a kis Montoya, aki az előző években főként észak-amerikai és nemzetközi gokartszériákban vett részt.

„Kemény lesz az év, abból a szempontból viszont jó, hogy a pályán és azon kívül is kihívással szembesülök” – tette hozzá.

Jó hír, hogy az ifjabbik Montoyát közelebbről is szemügyre veheti a magyar közönség, az olasz F4-es széria ugyanis július 10-12. között a Hungaroringen vendégeskedik, ahol az ötödik fordulót rendezik a hétből.

Fotó: Prema Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1115459894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása