F1: A Red Bulltól és a Renault-tól hoz erősítést a Williams

Folytatódnak az átszervezések a sereghajtó csapat technikai részlegén, ezúttal két nagyobb csapattól igazoltak mérnököket.

21225746_formula_1_spanish_grand_prix_2019.jpg

A 2019-es szezont sereghajtóként záró, a 2020-ast is komoly nehézségekkel váró Williams bejelentést tett, miszerint két kulcsfigurával bővíti a csapatát, miután a tavalyi évben – a gyenge eredmények miatt – Paddy Lowe technikai igazgató, az aerodinamikai részleget vezető Dirk de Beer, majd Ed Wood főtervező is távozott.

Egyikük az 1997 óta a Formula–1 körforgásában mozgó szakember David Worner, aki főtervezőként csatlakozik a Williamshez. Első éveiben az Arrows és a Jaguar csapatát erősítette, 2005-től pedig a Red Bull szolgálatába került, ahol 2004-ben helyettes főtervezővé nevezték ki.

Jonathan Carter pedig Worner helyettese lesz, de már komoly tapasztalattal bír, 1979-ben már a Reynard Racing Cars alkalmazottja volt. Rengeteg időt töltött a McLarennél, most mégis a Renault-tól érkezik, ahol 2015-től a kompozittervezés folyamatát irányította.

Worner és Carter csatlakozásával előléptetik Adam Cartert, aki ezentúl főmérnökként a Williams mérnöki állományáért és az autófejlesztési projektekért fog felelni. Kommünikéjében úgy fogalmaz a Williams, hogy a változások a „közeljövőben” mennek majd végbe.

Fotó: Groupe Renault

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4715435248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Killary Fucking Clingon 2020.01.31. 01:53:31

papot kellett volna hívjanak..

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása