Innováció a Formula–E-ben: ilyenek az események „a pilóta szemszögéből”

A Santiagói ePrix-n bemutatkozott a szemkamera a Formula–E közvetítésében.

drivers_eye_download_1.jpg

Aki rendszeresen figyelemmel kíséri a Formula–E, igencsak gyakran figyelhet fel valami újdonságra: legyen az megjelenésbéli változás vagy egy új grafika. Az előző, chilei versenyhétvégén a közvetítésben egy új kameraállás mutatkozott be, az úgynevezett „Driver’s Eye”. Ennek a lényege az, hogy a versenyzők szemszögéből is megfigyelhetünk bizonyos helyzeteket, köszönhetően a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által homologizált eszközt bukósisakban való elhelyezésének.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Driver’s Eye highlights from the 2020 Antofagasta Minerals #SantiagoEPrix

ABB Formula E (@fiaformulae) által megosztott bejegyzés,

A parányi kamera átmérője mindössze 8 milliméter, tömege pedig 2,5 gramm. Az innováció kifejlesztésén az FIA a csapatokkal együttműködve hónapokon át dolgozott, hogy azt versenykörülmények között is lehessen alkalmazni. Nagy sikert aratott elsőre az új kameraállás, így minden bizonnyal a bajnokság soron következő, mexikóvárosi versenyén is viszontlátjuk, amit február 15-én rendeznek meg.

„Nagyszerű látni, ahogyan a Driver’s Eye mennyire pontosan átadja a rajongóknak azt, hogy mit látok a verseny alatt valós időben” – nyilatkozta a Venturi versenyzője, Felipe Massa.„Ez betekintést nyújt a nézőknek a szűk és kihívást jelentő utcai pályák világába, és visszaadja azt, hogy a versenyzőknek mi mindenen kell úrrá lenniük és mi mindent kell kézben tartaniuk a verseny folyamán. Imádom az ilyesféle technológiákat, mert a rajongókat közelebb hozzák a sporthoz. A Driver’s Eye jó módja annak, hogy megmutassa, mi zajlik a volánnál ülve.”

drivers_eye_download_3.jpg

Fotó: FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8915426054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása