F1: Lenyúlták a világbajnok rajtszámát

A Williamsnél idén bemutatkozó Nicholas Latifi bejelentette, melyik rajtszámot választotta.

m37211.jpg

Korábban a csapatok konstruktőri helyezései alapján osztották ki a rajtszámokat a Formula–1-ben, 2014-ben vezették be az egyedi rajtszámokat, vagyis a versenyzők maguk választhatják meg, melyik számmal akarnak versenyezni 2 és 99 között – kivéve a #17-est, mivel azt Jules Bianchi halála után visszavonultatták.

A 2020-as szezon előtt csak egy versenyzőnek kellett választania: a Williams újonca, Nicholas Latifi bejelentette, hogy a #6-os rajtszámmal fog indulni a királykategóriában. Ezt a számot korábban a 2016-ban világbajnoki címet nyert Nico Rosberg használta, de a szabályok értelmében ha egy versenyző egymást követő két évben nem indul az F1-ben, szabadon választhatóvá válik a rajtszáma – miután a német rögtön a világbajnokká koronázása után visszavonult, már tavaly is szabad volt a #6-os.

1017919604--20191128-_r3i9632.jpg

Latifi választását szülővárosára, Torontóra hivatkozva indokolta. „Az ok, amiért ezt a számot választottam, hogy Torontóból származom, amely A Hatosról ismert. Ha valaki odavalósi, a telefonszámában a körzet száma vagy 416, vagy 617. Tudom, butaságnak hangzik” – tudatta a valóban egészen furcsa érvét a kanadai, aki tavaly második lett a Formula–2-ben.

Érdekesség, hogy Latifi 2019-ben is a #6-ossal indult, de ez pusztán a véletlen műve, mivel a nevelőszériában továbbra is a csapatok eredményei alapján osztják a rajtszámokat.

ROKiT WILLIAMS RACING on Twitter

Want to know what number @NicholasLatifi will be using in F1? � Of course you do! We'll let our Canadian rookie explain his choice � https://t.co/csaJB6177R

Az F1-ben lévő szisztéma története során a #6-os már a hatodik rajtszám, ami már másnak is megtetszett:

  • a Lando Norris által használt #4-est korábban Max Chilton,
  • a Pierre Gasly által használt #10-est Kamui Kobayashi használta,
  • a #28-assal versenyzett már Will Stevens és Brendon Hartley is,
  • a #88-ast használta már Rio Haryanto és Robert Kubica is,
  • míg az Antonio Giovinazzi által használt #99-essel korábban Adrian Sutil versenyzett.

Fotó: Mercedes Media Database, Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3215417770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása