Egy 11. csapat is csatlakozik a Formula–2 mezőnyéhez

Új csapat érkezik meg a Formula–1 előszobájába, 22 autósra bővül az F2-es bajnokság.

1017648324-lat-20190804-_l5r8153.jpg

Alig két hónap múlva rajtol el a 2020-as szezon, a Formula–2 szervezői egy új csapat, a Hitech Grand Prix érkezését jelentették be hétfőn – az eredetileg 2002-ben alapított, 2015-ben átnevezett gárda tizenegyedikként csatlakozik a mezőnyhöz, ebből fakadóan a #24-es és a #25-ös rajtszámokat veheti birtokba erre az évre. 

A Hitech név már nem először fordul meg ebben a kategóriában, 2005-ben ugyanis Piquet Racingként már versenyzett a csapat a GP2-ben: Nelson Piquet és Alexandre Negrão kettőse az összetett-6. helyig juttatta az alakulatot.

Tavaly meggyőző teljesítményt nyújtott a Hitech GP az F3-ban, a csapatok között a második helyen végzett négy futamgyőzelemmel, egy pole pozícióval és hat dobogós helyezéssel. Hasonlóan jó eredményt még a Formula–3-as Európa-bajnokságban ért el 2016-ban, de a széria utolsó évét is harmadikként zárta.

1017805650-lat-20190929-_2st3115.jpg

„Örülök annak, hogy 2020-ban az F2 rajtrácsán üdvözölhetjük a Hitech Grand Prix-t” – kommentálta a hírt a Formula–2 vezérigazgatója, Bruno Michel, hozzátéve, hogy rengeteg csapat érdeklik a Formula–2 iránt, de a Hitech GP-ben rejlő potenciál meggyőzte a vezetőséget.

Oliver Oakes, a Hitech GP tulajdonosa örömmel fogadta, hogy elfogadták jelentkezésüket. „Szeretnék köszönetet mondani Brunónak a Hitech-be vetett hitéért, és amiért lehetővé tette indulásunkat. Az F2-be való fellépésről azóta álmodtunk, hogy meghatározóvá tettük magunk az F3 új érájában” – mondta. Oakes hozzátette, hogy az új szabályváltozások is motiválták csapatát a csatlakozásra, hiszen egy évvel később már hátrányba kerültek volna a tanulási folyamatban.

„Természetesen némileg hátrány, hogy ennyire későn iratkoztunk fel a listára, de a Hitech csapatánál nincsenek ellenünkre a kihívások! Nincsenek illúzióink, nagy kérés lesz, hogy fel tudjuk venni a versenyt az F2 legnagyobbjaival. Hiszek azonban kis csapatunkban, és már várom az első eseményt” – jegyezte meg.

A Hitech Grand Prix már az előszezoni teszten is pályára lép, amit március első három napján, a bahreini pályán rendeznek. Versenyzőik kapcsán egyelőre nem tettek bejelentést a britek, de a Motorsport.com információi szerint Luca Ghiotto, Nikita Mazepin páros állhat össze 2020-ra.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media), Carl Bingham / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6415417824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása