Hogyan került Magyarországra a Formula–1?

Bár azt sokan tudják, hogy 1986 óta rendszeresen tiszteletét teszi a Hungaroringen a száguldó cirkusz, azt viszont már kevesebben, hogy Bernie Ecclestone miért akarta elhozni a hazánkba az F1-et, és az végül hogyan is került Mogyoródra...

dsc_7211.jpg

Idén már 35. alkalommal rendezik meg a Formula–1-es Magyar Nagydíjat, először 1986-ban látogatott el hozzánk a királykategória. Bernie Ecclestone elsőre merész(nek tűnő) projektje kvázi a rendszerváltás egyik előfutárának bizonyult – pedig a sportág egykori mindenható ura először azt akarta, hogy a Városligetben, az állatkert közelében húzzák fel a magyarországi aszfaltcsíkot: még az ott tartózkodó állatokat is „elküldte volna nyaralni”.

Az RTL Klub és a XXI. század stábja ilyen és ehhez hasonló kulisszatitkokról rántotta le a leplet a Hungaroring megszületése és a Magyar Nagydíj kapcsán legutóbbi riportfilmjében, amiben maga Bernie Ecclestone is megszólalt, Rohonyi Tamás, a Brazil Nagydíj promótere, valamint a magyarországi F1-es újságírás oszlopos tagjainak tekintett Dávid Sándor és Simon István mellett:

Manapság pedig már a magyar autósport Mekkája lett a Hungaroring, az elmúlt 35 évben a GP2/F2, a GP3/F3, a World Series by Renault, a Porsche-szuperkupa, a DTM, az ETCC, a WTCC/WTCR, valamint a kamion-Eb is megfordult Mogyoródon, ahogyan sok más széria is.

Fotó: Hungaroring média

Írta: Braking News Motorsport

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5715409984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása