F1: Rá kell gyúrnia a lepattanókra az Alfa Romeónak

A csapatfőnököt bántja, hogy a háromból két ziccert is kihagyott 2019-ben az Alfa Romeo. A hinwili gárda jövőben sokkal többet akar kihozni a kaotikus helyzetekből.

hockenheimsunday1-385450.jpg

Remekül kezdődött a 2019-es Formula–1-es szezon az Alfa Romeóvá átnevezett Sauber-csapat számára, amihez főként Kimi Räikkönen járult hozzá azzal, hogy az év első tizenkét versenyéből nyolcat pontszerzőként zárt. A szezon második felében azonban beleszürkült a középmezőnybe – annak is a végébe – a hinwili gárda, ráadásul több káoszhelyzetet sem tudott az előnyére fordítani. Azerbajdzsánban, majd Németországban is megbüntették Räikkönen és Antonio Giovinazzi kettősét, így erről a két hétvégéről mindössze egyetlen pontot tudott menteni a csapat.

„Teljesen másképp alakulhatott volna számunkra a szezon, de ez mind a tíz csapat esetében igaz” – nyilatkozta a Motorsport.com számára az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur.„Két nagy lehetőséget is elszalasztottunk. Bakuban Antoniónak a mezőny végéről, Kiminek pedig a boxból kellett rajtolnia, majd Németországban is megbüntettek minket. Máshogy is alakulhattak volna a dolgok.”

„Bakuban, Hockenheimben és Brazíliában is káoszversenyünk volt. Semmi értelme vezetni a középmezőnyt, ha csak a 7-10. helyeken szerzünk pontokat. Úgy viszont annál inkább, ha vannak elöl balesetek, mert így akár 20 pont is összegyűjthető” – magyarázta tovább az elszalasztott sanszokat.

Tavaly egyszer sem tudott a középmezőny élén zárni az Alfa Romeo, vagyis még az erősebb hétvégéin is kevesebb pontot szerzett a riválisoknál. Ezzel szemben a Toro Rosso kétszer is dobogóra állt – Danyiil Kvjattal és Pierre Gaslyval –, a McLaren színeiben pedig Carlos Sainz is megszerezte első F1-es dobogóját. A Brazil Nagydíjon ugyan a 4-5. pozícióban ért célba a Räikkönen-Giovinazzi duó, a csapatbajnokságban csak a nyolcadik helyet csípte el.

Vasseur szerint azonban nem ez számít: „A fontos igazán az, hogy az előző év folyamán drasztikusan csökkentettük a lemaradásunkat” – mondta. – „2018-ban a leggyorsabb csapattól átlagosan 2,6%-kal voltunk elmaradva, most már csak 1,8-1,9%-kal. Ez egy jó előrelépés, ugyanezt kell produkálnunk idén is. Életben kell tartanunk a motivációnkat. Az eredmények sokszor nem tükrözik a valós teljesítményt és tempót. Márpedig előbbi szempontjából szerintem jó munkát végeztünk.”

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6415394968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása