F1: Jövőre megkomolyodik Lando Norris

A McLaren brit újonca úgy véli, idén többször szórakozottabb volt a kelleténél, ami a teljesítményét is befolyásolta. 2020-ban megpróbálja komolyan venni a dolgokat.

2019mexicangrandprixsunday_1st3796.JPG

Bátran kijelenthető, hogy új színt hozott a Forma-1-be Lando Norris: a 20 éves versenyző tehetsége mellett azt is bebizonyította, hogy egyáltalán nem idegenkedik a humortól. Vicces rádióüzenetei és megnyilvánulásai a közösségi oldalait is gyakran tölti meg szórakoztató tartalommal, az Instagram-követőinek száma már az 1,1 milliót is meghaladta.

Az újonc azonban bevallotta, hogy a túlzott jókedv néha-néha már a teljesítmény rovására ment, ezért megígérte, hogy 2020-tól sokkal jobban fog koncentrálni a pályán elvégzendő feladataira. „Sokszor túlságosan laza, túlzottan szórakozott voltam” – vallott kritikusan önmagáról az Autosport lapnak nyilatkozva Norris.„Komolyabb helyzetekben ezért nem figyeltem eléggé, és nem is dolgoztam annyi mindenen, mint kellett volna. Elkezdtem garantáltnak tekinteni a helyzetet.”

„Alapvetően remek, hogy az első szezonom során jól tudtam magam érezni. Nem az volt, hogy amikor megjöttem, minden komollyá változott. Ez segített abban, hogy versenyzőként fejlődjek, és bizonyos területeken jobb munkát végezzek. Sokszor talán mégis túlzásba vittem a poénkodást, ami kihatott a koncentrációmra” – tette hozzá az F2 tavalyi ezüstérmese.

Az összetett pontversenyben a 11. helyen zárt debütáló idényében a McLaren pilótája, eddigi legjobb eredménye egy hatodik hely volt. Norris az időmérős párharcban le is győzte csapattársát, a jóval rutinosabb, mégis fiatal Carlos Sainzot, versenyeken azonban a spanyol volt a jobb – Brazíliában dobogóra is állhatot, a bajnokságban pedig hatodikként zárt.

Habár Norris jövőre szeretne kiegyensúlyozottabb lenni, de megfogadta azt is, hogy nem kell 180 fokos fordulatra számítani. „Biztosan lesz egy kompromisszumos megoldás. Néha továbbra is szeretném jól érezni magamat; például néha szeretném a saját pulóveremet hordani, meg ilyesmik” – zárta mondandóját.

Néhány vicces pillanat Lando Norris első F1-es szezonjából:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lando Norris (@landonorris) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lando Norris (@landonorris) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lando Norris (@landonorris) által megosztott bejegyzés,

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3115378126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása