Hamilton: Lauda nélkül nem lennék a Mercedesnél

A hatszoros Forma-1-es világbajnok elismerte, nagyon hiányzik neki Niki Lauda, így néha előfordul, hogy a háromszoros világbajnokkal korábban váltott üzenetekben próbál megnyugvásra lelni.

m63826.jpg

Habár a Mercedes változatlanul bezsebelte az egyéni és a konstruktőri trófeát is, a brackley-iek 2019-es évét Niki Lauda halála árnyékolta be: a csapatnál ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező csapatvezetőként dolgozott a Forma-1-ben korábban három bajnoki címet nyert osztrák versenyző, májusban pedig hosszas betegség következtében hunyt el. A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton Lauda hiányáról nyilatkozott nemrégiben.

„Hiányoznak az üzenetei. Hiányzik, hogy megosszam azokat a videókat, amiket egymásnak készítettünk. Sok beszélgetésünk megvan még, amiket vissza szoktam nézni” – beszélt a Motorsport.com-nak a Lauda által maga hagyott űrről Hamilton.„A támogatása nélkül nem jöttem volna ehhez a csapathoz. Nem gondolom, hogy ez a csapat ennyire sikeres lett volna a támogatása nélkül.”

„Amikor kellett, mindig odament a vezetőséghez, és sarokba szorította őket. Ebben volt a legjobb. Velem is őszinte volt. Ő volt a híd… Toto [Wolff, a Mercedes csapatfőnöke – szerk.] versenyző volt,  ellenben azokkal, akik az igazgatóságban ültek. Szükség volt egy igazi bajnokra, aki empatikus, és érti, mennyire nehéz végigvinni egy hétvégét, amikor hibázol. Igazi támaszom volt ő, aki nagyon hiányzik” – folytatta gondolatait a brit, akit egyébként Anthoine Hubert Forma-2-es versenyző augusztus végi halálos balesete is megrendített.

m194939.jpg

Érzése szerint eleinte nem volt felhőtlen Hamilton és Lauda kapcsolata, ugyanis megesett, hogy az osztrák egy-egy televíziós nyilatkozatában keményen bírálta. Ennek ellenére aztán mégis megkereste őt, és a McLarentől a Mercedeshez csábította, ahol 2013 óta versenyez Hamilton.

„Egyszer csak abba a helyzetbe kerültem, hogy gyorsan kellett meghoznom egy nagy döntést az életemben. Ekkor volt az, hogy felhívott neki. Arra gondoltam ekkor, hogy ’hoppá, egy háromszoros világbajnokkal beszélek’, de nem igazán ismertem őt. Így nem tudtam azt mondani, hogy megbízok ebben a srácban egy telefonbeszélgetés alapján” – emlékezett vissza eddigi egyetlen F1-es csapatváltásának előzményeire.

„Aztán leültünk Ross-szal [Ross Brawnnal, a Mercedes korábbi csapatvezetőjével, ma már az F1 sportigazgatója – szerk.] és Nikivel beszélgetni egy hotelszobában, és ekkor vette kezdetét a kaland. Szeretném azt hinni, hogy úgy szerettük egymást, mintha barátok lettünk volna.”

Hamilton azt is elárulta, hogy meglátogatta Laudát nem sokkal a tragikus halál előtt, az ott látottak viszont megviselték őt. „Kemény volt őt így látni” – mondta. – „Egymásnak küldözgettünk videókat. Láttam őt a legnagyobb gödörben, ahonnan aztán visszatért, majd kerekesszékbe került. Reménykedtem. Később azonban visszaesett, és egyre rosszabbul volt. Ekkor látogattam meg őt. Sokkoló volt látni őt az ágyban feküdni, becsövezve a barátomat. Láttam már ilyet, ugyanis a nagynéném rákban halt meg. Így is sokkolóan hatott rám.”

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2715369834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása