Az IndyCarra akar fókuszálni az F1-es tartalékpilóta

Marcus Ericsson leszögezte, hogy 2020-ban kizárólag IndyCar-pályafutására szeretne koncentrálni, de valamilyen formában továbbra is az Alfa Romeo Forma-1-es csapatának tagja marad. Döntésében a spái kavarodás is fontos szerepet játszott.

egjdtvcw4aauqvl.jpg

2015 és 2018 között négy szezonon át volt a Sauber versenyzője Marcus Ericsson, 2019-re azonban teljesen vérfrissítésen ment keresztül az időközben Alfa Romeóvá átkeresztelt alakulat: Charles Leclerc ugyanis helyet cserélt Kimi Räikkönen, és így a Ferrarihoz került, a svéd pilótának viszont csak a kispadon maradt hely.

Ericsson így más elfoglaltság után nézett, és talált is magának, méghozzá az IndyCarban, ahol első évét a Schmidt Peterson Motorsports-cal teljesítette, melynek színeiben Detroitban dobogóra is állhatott. A szezon végén csapatot váltott a 29 éves versenyző, aki jövőre már a Chip Ganassi Racing harmadik pilótájaként tér vissza a rajtrácsra, de eközben az Alfa Romeo csapatával is tárgyal.

„Hosszú ideje kapcsolatban állok az Alfa Romeóval és a Sauberral, és biztos vagyok benne, hogy valami szerep nekem is jut majd. Ugyanakkor azt is mondtam nekik, hogy 100 százalékban az IndyCarra szeretnék fókuszálni” – tiszta a helyzetet Ericsson, gondolatait a GPToday.net idézi a svéd Expressen cikke alapján.

„Számomra a prioritást az IndyCar jelenti, nem pedig az, hogy tartalékversenyző legyek a Forma-1-ben” – nyomatékosította. – „Nem akarok erről túl sokat beszélni, mert eléggé komplikált, több mindenen is múlik. Meglátjuk, mit akar majd az Alfa Romeo, és mit Ganassi.”

Bár nyíltan nem mondta ki, de egészen biztos, hogy Ericsson elhatározásához az is hozzásegített, hogy a svédnek feleslegesen kellett kihagynia a portlandi IndyCar-futamot, miután úgy tűnt, hogy Kimi Räikkönen nincs olyan állapotban, hogy rajthoz állhasson a Belga Nagydíjon. „Ez a baj a közösségi médiával manapság. Minden nagyon gyorsan történt, az Alfa Romeo pedig inkább nem kommunikált semmit. Ez végül rosszul sült el” – jegyezte meg az eset kapcsán.

Fotó: Alfa Romeo Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5415366920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása