F1: 14 évesen majdnem derékba tört Leclerc pályafutása

A monacói versenyző menedzsere, Nicolas Todt elárulta, hogy Leclerc tinédzserkorában pénzhiánnyal küszködött, így – nem kis kockázatot vállalva – anyagilag is támogatta őt, most pedig dagad a melle a büszkeségtől.

190034_fra.jpg

Az FIA-elnök Jean Todt fia, Nicolas Todt több mint 15 éve foglalkozik immár versenyzői karrierek egyengetésével, az általa 2003-ban alapított All Road Management vállalat intézi többek között Charles Leclerc, Danyiil Kvjat és Felipe Massa ügyes-bajos dolgait is. Az utánpótlásszériákban igencsak sikeresnek mondható ART Grand Prix alapításában is közreműködött menedzser hosszú évek óta segíti Charles Leclerc-t – mint azt egy friss interjúban elárulta, eleinte még finanszírozta is a karrierjét.

„14 éves volt Charles, amikor aláírtam vele” – elevenítette fel az emlékeket Nicolas Todt a Motorsport-Magazin hasábjain. – „Abba kellett volna hagynia a gokartozást, mert kifogyott a pénzből. Én azonban úgy döntöttem, hogy segítek neki.”

„Néhány évvel ezelőtt a Ferrarinak is bemutattam, ma már ott versenyez. Számomra Charles a legnagyobb büszkeségem” – tette hozzá.

ad8t0196.jpg

Nicolas Todt 2015-ben. | Fotó: Jakob Ebrey / GP2 Series Media Service

„Imádok a jövő nagy csillagjaiba fektetni, és segíteni őket abban, hogy elérjék az álmaikat. Én vagyok az egyetlen menedzser, aki pénzt öl bele a versenyzőibe. Ez a specialitásom. Teljesen más a helyzet, amikor már a saját vagyonod forog kockán. Természetesen próbálok szponzorokat is találni, de ha nem sikerül, akkor én fizetek, ha hiszek valakiben. Így volt ez Jules [Bianchi – szerk.], valamint Charles esetében is” – magyarázta felfogását Todt, hozzátéve, hogy igen kockázatos az, amit csinál, hiszen kétszer meg kell fontolnia, jó döntést hoz-e.

Kétségkívül az egyik legjobb döntése volt Todtnak, hogy nem engedte el Leclerc kezét: első nekifutásra bajnoki címet szerzett a GP3-ban, majd a Forma-2-ben is, aztán a Forma-1-ben is hamar megvillantotta tehetségét – idén már a Ferrari versenyzőjeként bizonyított, s épp a minap jelentették be, hogy Leclerc 2024-ig elkötelezte magát az olasz gárda iránt.

Nyitókép: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3315363952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása