Gumibeszállítót vált a WTCR, búcsúzik a Yokohama

Közel 15 év után cserél gumipartnert a sorozat, a következő három évben a Goodyear biztosítja a gumikat.

7180cf4ef0414c32488cd222aff30c71.jpg

2006 óta a Yokohama volt a WTCC, majd a WTCR gumibeszállító partnere, azonban az FIA Motorsport Világtanács elektronikus szavazásának értelmében a Goodyear szállítja az abroncsokat a világkupa mezőnyének 2020-tól, szerződése 2022 végéig érvényes.

Az amerikai gumicég komoly autósportos múlttal bír; többek között a túraautózásban, de még a Forma-1-ben is jártas, idén pedig az endurance-világbajnokságba (WEC) és az európai Le Mans-sorozatba tért vissza. Jövőre ráadásul nem a WTCR lesz az egyetlen túraautós sorozat, amelynek biztosítja a gumikat: korábban már bejelentették, hogy a brit túraautó-bajnokságban (BTCC) is az ohióiak termékeit fogják használni a leányvállalat Dunlopé helyett.

02-goodyear-tyres-photo-goodyear_jpg.jpg

„Az FIA Motorsport Világtanács szavazását követően köszöntjük a Goodyeart a WTCR családjában. A Yokohamában pedig köszönjük, hogy az elmúlt 14 évben szakértelmével és profizmusával támogatta a WTCR-t, illetve előtte a WTCC-t” – kommentálta a hírt François Ribeiro, a sorozat promótere.„A Goodyearnak hosszú sikerestörténete van a motorsportban, így büszkeséggel tölt el minket, a WTCR-t választották nemzetközi zászlóshajójuknak. A Discovery és a Goodyear aktívan fognak ügyködni azon, hogy ezt az ikonikus márkát visszahozzák a köztudatba a versenyzés világában. Mindezt minőségi tartalommal, valamint kreatív kezdeményezések hosszú sorával. Kétségünk nincs afelől, hogy technikai és marketing szempontból is elsőosztályú partnerünk lesz a Goodyear.”

A Goodyear – amelynek képviseletében Mike Rytokoski alelnök és marketingigazgató szintén lelkesen nyilatkozott a WTCR-rel kötött megállapodásáról – az Eagle F1 SuperSport típusú versenygumikat hozza majd el jövőre. Palik László szavaival élve úgy is fogalmazhatnánk, hogy 2020-ban jön Jóév Karcsi!

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media), Clement Marin / FIA WEC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8615360922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása