Piquet jövőre bemutatkozik az F2-ben

Schumacher és Alesi után egy újabb korábbi Forma-1-es versenyző gyermeke debütál a királykategória előszobájában.

1017699190-lat-20190831-_r3i9896.jpg

Eddig nem látott ütemben formálódik a Forma-2-es mezőny, a 2020-as rajtrácson a 20-ból 10 ülés már gazdára talált. Legutóbb a Charouz Racing System ismertette versenyzőpárosát: Louis Delétraz visszatér a csapathoz, csapattársa pedig Pedro Piquet lesz.

Delétraz már a negyedik F2-es évének néz elébe, a Charouz színeiben pedig a másodiknak – a cseh csapatnál még 2018-ban versenyzett a svájci pilóta, majd tavaly a Carlinhoz igazolt, melynél eddigi legsikeresebb évét zárta: kétszer is dobogóra állhatott, az év végi elszámolásnál nyolcadik lett.

„Már nagyon várom, hogy újra együtt dolgozzak a srácokkal a Charouznál, sokan továbbra is ott vannak” – nyilatkozta Delétraz, aki 2019-ben a Haas F1-es csapatának szimulátorában is dolgozott. – „Tudom, hogy hozzám hasonlóan jó tapasztalattal rendelkeznek, így biztos vagyok benne, hogy össze tudunk rakni egy jó szezont 2020-ban. Arra fókuszálok, hogy az élmezőnyben harcolhassak majd, és próbáljak nyerni is.”

1017942312-lat-20191207-_r3i2933.jpg

Piquet az elmúlt években a Trident csapatát erősítette a GP3-ban, aztán – a névváltozás után – a Forma-3-ban, idén egy futamot nyert és további két alkalommal zárt dobogón. A háromszoros Forma-1-es világbajnok Nelson Piquet fia számára nem teljesen ismeretlen a Charouz, mivel az idényzáró abu-dzabi teszten a csehek autójával lépett pályára.

„Két GP3-ban, illetve F3-ban eltöltött év után úgy érzem, itt az ideje a következő lépésnek a pályafutásomban. Szerinem készen állok már az újabb kihívásokra. Örülök, hogy a Charouzhoz csatlakozhatok, mert eddig két erős évet zárt a Forma-2-ben, gyors autóik vannak. A másik ok, amiért ezt a csapat választottam, hogy a mérnöki gárdát elég jól ismerem, és tudtam, hogy szívesen dolgoznék velük” – kommentálta az F2-es szintlépést a 21 éves brazil.

A Charouz név idén kissé kikopott a Forma-2-ből, miután Sauber Junior Team néven láthattuk szerepelni a csapatot, jövőre azonban újra a régi névvel lesz ott a rajtrácson a gárda.

Így fest a 2020-as F2-es mezőny (az eddigi hivatalos bejelentések alapján):

  • ART Grand Prix: Marcus Armstrong, ???
  • Charouz Racing System: Louis Delétraz, Pedro Piquet
  • DAMS: Sean Gelael, Dan Ticktum
  • HWA: Artem Markelov, Giuliano Alesi
  • Prema Racing: Mick Schumacher, Robert Shwartzman
  • UNI-Virtuosi: Callum Ilott, ???

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media, FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr715358420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása