Doppingbotrány a MotoGP-ben, felfüggesztették Iannonét

Megbukott a doppingteszten az Aprilia olasz versenyzője.

ekv1aztwwaen29b.jpg

Előzetesen felfüggesztették a gyorsaságimotoros-világbajnokságban versenyző Andrea Iannonét – derült ki a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) tájékoztatásából. A Maláj Nagydíj hétvégéjén elvégzett doppingteszt során tiltott, exogén anabolikus androgén szteroid anyagot találtak a 30 éves olasz versenyző szervezetében.

Iannone kérheti a B-próba analízisét is, azonban amíg annak eredménye nem derül ki, nem állhat rajthoz nemzetközi motorversenyeken. Így veszélybe kerülhet a 2020-as szezonja is, amelyre aláírt szerződése van az Aprilia gyári csapatával. Az olasz 2013 óta versenyez a királykategóriában, azóta 11-szer állt dobogóra, míg a 2016-os Osztrák Nagydíjon győzni is tudott.

Bár Oroszország eltiltásával az utóbbi időkben komolyabb hangsúlyt kaptak a doppingügyek, ilyesmi a motorsportban viszonylag ritkán fordul elő: utoljára Anthony West Moto2-es versenyző bukott meg még 2012-ben. Amennyiben Iannonét hosszabb időre eltiltják, a tesztpilóta Bradley Smith pattanhat nyeregbe.

Fotó: Aprilia / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr615356922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T92 2019.12.19. 12:18:48

2016-ban az Osztrák Nagydíjat nyerte meg. Ausztrália picit odébb van (és még csak ott se volt az azévi nagydíjon).

Kováts Olivér/KO · http://brakingnewsmotorsport.blog.hu 2019.12.19. 12:21:15

@T92: Ausztria és Ausztrália között viszont írásban eléggé hajszálnyi a különbség...

T92 2019.12.19. 16:42:56

West amúgy az első eset után még visszatért tavaly viszont másodjára is megbukott, el is veszítette az SSP600-as ülését.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása